Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във ф...

четвъртък, 25 септември 2014 г.

Шистовата революция ще ни освободи от робската енергийна и всякаква друга зависимост от Русия!Чета информация със заглавие Русия финансирала с €82 млн. aнтишистовите протести в Европа; когато у нас "съвсем спонтанно" и "неорганизирано", в един ден и час се проведоха в цели 15 български града (!) протести срещу проучванията за това разполагаме ли с шистов газ (и Б.Борисов тогава след тия "спонтанни народни недоволства" мигновено и най-услужливо забрани проучванията, наложи мораториум, та дори и да не знаем разполагаме ли с този ценен природен ресурс, с това природно богатство), аз изказах предположение, че тия "протести" са финансирани от Газпром; ето, сега моята теза се потвърждава, ето доказателствата за това как действа руският империализъм: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Шистовият газ наистина е някакво поне частично решение, но Русия има достатъчно агенти на влиянието в Европа най-вече сред левите и зелените, така че да не допусне неговата експлоатация. Така че за съжаление той ще си остане само една хипотетична възможност.