Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 септември 2014 г.

Ситуацията у нас възпроизвежда фарсовия "демократичен" политически режим, характерен на путинска Русия



Разбира се, че България е „развратен дом“ и „бардак“, но тук тя не е сама, всички посткомунистически страни са подобни бардаци, има дори и по-страшни случаи, бардаци са и страните от Третия свят, а на път да се превърнат в бардаци са и старите демокрации начело със Съединените щати, и то не само поради злополучното вътрешно развитие особено в последните 50 години, но и поради активната зловредна намеса на комунистите в тези страни особени след 1985.

Българският политически и обществен живот и неговото отразяване в медиите са един безподобен фарс и цирк, който е толкова досаден – И ПРЕДВИДИМ - че не заслужава да му се обръща внимание. Факт е, че дори един заинтересован от политиката човек като мен е загубил всякакъв интерес към българската политика, нещо повече дори, тя предизвиква у мен едно почти непреодолимо отвращение. То бива идиотщини и идиоти, но комунистическите „стратези“ и кукловоди вече прекалиха. Те безпардонно продължават своите експерименти с фалшива демокрация и хората продължават да им се връзват. Отново се провеждат безумни, безсмислени „предизборни кампании“ и се дискутират „предимствата“ и „недостатъците“ на тази или онази „партия“. В действителност никакви партии няма, всички са БКП и както и да се гласува, винаги печелят БКП, ДС,. КГБ и Москва. Разбира се, няма и никакъв „ГЕРБ“ и под., така че горният спор е излишен. Има само едно: БКП.

Агитацията в полза на ГЕРБ силно напомня агитацията в полза на „Единая Россия“ в Русия. Ами да, трябва да се гласува за „Единая Россия“ и Путин, за да не дойдат комунистите на Зюганов или националистите на Жириновски! Има ли обаче нормален човек, който да вярва, че Путин е алтернатива на Жириновски и Зюганов? Аналогично: има ли нормален човек, който да вярва, че ГЕРБ е алтернатива на БСП или ДПС?

Между другото комунистите и техните деривати поне в Русия май поне външно се отказват от комунизма и прегръщат новата, „четвърта“ идеология, „евразийството“ с главен идеолог Александър Дугин, според когото класическите идеологии либерализъм, комунизъм и фашизъм са се провалили и е време за нещо ново. Използвах ваканцията, за да се запозная с една негова книга на тази тема, има я и онлайн, но май е прав бразилският философ Олаво ди Карвальо, че евразийството, подобно на комунизма и фашизма, може да бъде наложено само с насилие и кръв.

Колкото до България, „стратезите“ вече са премислили и предвидили нещата и тези уж „епохални“ т.нар. „избори“ са само поредният междинен етап за баламосване на народа. След тях или ще се формира някакво псевдодясноцентристко правителство, което обаче бързо ще бъде трансформирано със или без избори в „правителство на историческия компромис“, т.е. управление на широка коалиция между ГЕРБ и БСП - и други, или веднага след изборите направо ще се формира такава „широка коалиция“.

Искам обаче да питам Ангел Грънчаров, който се представя за исторически оптимист, какво му дава основание за това, след като в българската политически система няма реална алтернатива освен, разбира се, ДСБ, която обаче е маргинална. Имаме следователно всички основания да приемем, че България ще продължи и да се върти в този омагьосан кръг, в който се върти вече 45+25 години.

Написа: Анонимен коментатор, назован с прозвището "Хлопащата дъска"

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

ехаа, колко са лоши ГЕРБ, друго са реаниматорите, които навсякъде извън жълтите павета са пуснали стари кадри на НДСВ и ДПС. Сори, предпочитам Бойко пред Борислав Великов и Корман Исмаилов.

Анонимен каза...

Естествено че го предпочиташ, та той е хем ченге, хем милиционер, хем комунист, хем мутра, той е 4 в 1, откъдето и да го погледнеш, е все най-обичен! :)))

Анонимен каза...

само турчин не е човекът, като реформаторите, които са 5 в 1

Анонимен каза...

От т. нар. „реформатори“ реформатори са само ДСБ, останалите са също БКП-боклуци, макар и малко по-напарфюмирани. Мястото на ДСБ не е сред тази паплач, но тя за съжаление е там от криворазбран прагматизъм.

Иначе лесно можем да си представим българския политически живот с разменени роли. Аз например се чудя защо кукловодите са сложили именно Бойко Борисов за лидер на уж десния ГЕРБ. С живковските си алюзии той е много по-подходящ за лидер на БСП. Явно обаче целта на БСП в момента е да не става прекалено силна, та да й се наложи да управлява сама. Станишев обаче или Миков с по-интелектуалното си излъчване биха били много по уместни като „десни“ лидери. Така че всички политици в посткомунистическия свят са взаимозаменяеми, всеки играе отредената му роля. Именно това е грешката на повечето анализатори: те ги разглеждат като автентични, самостоятелни действащи лица, борещи се по западен маниер за власт и влияние. Нищо обаче не може да бъде по-далече от истината. В действителност това са свързани колаборационисти, който се преструват на опоненти. Мястото на тези хора е по-скоро във НАТФИЗ или на театралната сцена. Слабата им, изкуствена, дървена игра личи отвсякъде, но – учудващо, но факт! - все още има лековерни българи, които им се връзват на елементарните номера.

На посткомунистическите страни им трябват истински антикомунистически революции, които да изметат цялата тази сган. Това е най-големият кошмар и опасение на „стратезите“ в Москва и усилията са насочени именно към недопускане на такова развитие. Интервенциите на Москва е Украйна освен всичко друго (Москва там има много цели) целят и да не се допусне прехвърляне на заразата на свободата от Киев в Москва.