Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 октомври 2014 г.

Правете си сметката докъде ще е докараме като народ щом залагаме не на ума, а на топките на управниците си!



Имам усещането, че подлизурковците са в голямо затруднение по повод на това кой да измисли по-оригинална и впечатляваща фалба за Бойко Борисов. Вежди Рашидов, опитен в тоя занаят, се напъна и пофали тартора си Бойко с това, че он, видите ли, имал "много големи топки"! Чувайки тая наистина впечатляваща фалба, отправена спрямо будущий властелин на отечеството ни, признавам си, в ума ми мина следната досадна мисъл:

- Нам сега ни е нужен управник с много ум, който да ни изведе от тежкото положение, а ето, оказва се, си избрахме за управник човек, който се отличава предимно с... големите си топки! Правете си сметката докъде ще е докараме като народ щом залагаме не на ума, а на топките на управниците си!

Явно съвсем не сме наред, щом ценим не ума на управниците си, а техните, видите ли, топки!


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,много сте прав!

Магдалена Басмаджиева

Анонимен каза...

Българите, както впрочем всички хора по света, прекалено много се фиксират върху личностите на отделните политици, защото това е видимо, нагледно и елементарно. Особено в посткомунистическата политика обаче истинските управници стоят зад кадър и тикат марионетки напред.

Колкото конкретно до ГЕРБ, той явно е преминал зенита на славата си, понеже резултатите му от 2009 насам въпреки цялата шумотевица и пропаганда неизменно падат. Въпреки това аз бих искал да поговоря с „руските“ стратези на четири очи и да ги питам защо през 2013 изгониха ГЕРБ с камъни, а само година по-късно се канят отново да инсталират някакво ГЕРБ-правителство.

Анонимен каза...

Както личи от лекарското наблюдение - няма връзка между тестисите и мозъка, както впрочем е посочил и г-н Грънчаров! Липсата на такава връзка са довели до 52 процента от българските гласоподаватели да не отидат до урните. Е не всеки човек разглежда мъжа преди всичко отдолу, дори и да са жени!

Иванка Топалова