Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 октомври 2014 г.

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата "освободителка" и "покровителка"!



Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата "освободителка" и "покровителка"!

Захари Стоянов

На няколко стени на Фейсбук контакти се водят разговори след твърдия отговор на българския министър Даниел Митов на руските претенции и лично на пияндето Рогозин (който при посещение с учебна цел в една база взриви танк и уби младите войници в него). От тези разговори разбрах че, с малки изключения:

1. В мнозинството си българите ценят Русия повече от България;

2. Те са готови да защитават интересите на Русия и да хулят България (и то в исторически план);

3. Изобщо не познават историята на българо-руските отношения и

4. Нямат идея какво им дължи Русия, защото непрекъснато повтарят мантрата какво българите дължали на руснаците.

Искам да направя това кратко изложение, за да стане ясно какво българите и България дължат на Русия:

• За Освобождението си Княжество България плаща на Русия над 42 днешни милиарда долара (говорим за руския окупационен за България период до 1900 г.).

• За Съединението си Княжество България и Източна Румелия плащат отново около 18 днешни милиарда долара, извън споменатата по-горе сума за Освобождението.

• През 1908 г., за да обяви Независимостта си и за да напуснат руските окупатори България (те заплашват, че ще ù отнемат Добруджа и ще откъснат завинаги от България българската общност в Бесарабия и Молдова, и го правят), Царство България е принудено да плати на Русия "репарации" за собствената си Независимост, както и да поеме изплащането на дълга на Турция към Русия (по капитулационните договори на Руско-Турската война, сключени в Сан Стефано и Берлин), на обща стойност днешни 60 милиарда долара.

• През 1944 г., с нахлуването на Руската Съветска окупационна армия, от българския държавен резерв се отнема всичко - от златните резерви, до резервите на БНБ и до (!) пенсионния фонд на българите, недокосван дори през Втората Световна Война. Днешната стойност на тези суми, отнети незаконно от Руския СССР от България и българския народ, възлиза на малко под 1 билион днешни долара или 895 милиарда.

• Само за окупацията България, чрез фиктивното правителство на ОФ е принудена да плати за изхранването на Червената армия и за окупацията си (!) - съветските войски остават до 18 март 1948 г. - като Георги Димитров подписва със Сталин известния Договор за дружба и взаимопомощ в Москва, според който страната ни трябва ефективно да се включи и в заключителната фаза на Втората световна война с 450 хилядна армия, харчейки 91 милиарда днешни лева или 70 милиарда днешни долара, за изхранването на окупатора си, жертвайки 30 000 български млади мъже допълнително, които падат в абсолютно безсмислената война за нас (нацистките войски отдавна са напуснали България и са преминали и Югославия, няма защо да се гонят, те дори не се бият (!), множеството българи са убити от "приятелския огън" на руснаците зад себе си в мъглите, дъждовете и снеговете на есента и зимата на 1944/1945).

• След 1950 г. целият стар български държавен архив е изнесен в Русия, в момента от него липсват ценни книжа в мащаба на малко под 60 хиляди държавни документа (Кремъл и до днес отказва да ги върне). Русия никога не плаща договорените суми репарации за отнемането и асимилирането на територии и българско население в Североизточна Добруджа и Бесарабия, през 1952-1962 г. за 10 години България е доведена от Руския СССР до банкрут, от който не е излизала всъщност никога - защото е длъжна да предава всички свои златни резерви и приходите от продукцията на селско стопанство и промишленост на Кремъл като гарант за заемите, които Кремъл взима от Световната банка - до 1988 г. руснаците получават по 3 билиона на петилетка при лихва от Световната банка около 10 процента, за това безумие един от гарантите е... България (тя всъщност съ-изплаща руските дългове).

Това дължат България и българите на Русия, всъщност. И ù благодарят. Не съм срещала по-сервилен към поробителите си народ, по-нихилистичен и без идентичност, без стабилна национална визия за себе си, народ-мазохист, комуто е драго да се идентифицира с този, който го репресира и изнудва (вижда се и през Османско-Турското робство, и в отношението към Русия и Руския СССР).

Написа: Vessela Kulev

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

"За Освобождението си Княжество България плаща на Русия над 42 днешни милиарда долара"
Грешка - 142 млрд.

• "За Съединението си Княжество България и Източна Румелия плащат отново около 18 днешни милиарда долара"

Грешка - 45 млрд дол. или 65 млрд. лв.


"През 1908 г., за да обяви ... на обща стойност днешни 60 милиарда долара"

Грещка - 120 млрд дол или 160 млрд лв.


"През 1944 г., с нахлуването на Руската Днешната стойност на тези суми, отнети незаконно от Руския СССР от България и българския народ, възлиза на малко под 1 билион днешни долара или 895 милиарда"
Грешка - някъде към 1 трилион и 500 млрд.


"ОФ е принудена да плати за ... харчейки 91 милиарда днешни лева или 70 милиарда днешни долара, за множеството българи са убити от "приятелския огън" на руснаците зад себе си в мъглите, дъждовете и снеговете на есента и зимата на 1944/1945)".

Грешка 170 млрд дол или 250 млрд лв.

Или с други думи Русия и "Руски СССР" е откраднал от България пет трилиона, шестотин осемдест и два милиарда, двеста шеисет и осем милиона, триста осемдесет и пет хилад деветстон двадесет и един лв и осемнадесет стотинки.
което недвосмислено показва , че брутният обществен продукт на Българие , колкото на САЩ, Франция,Швейцария и Тонга , взети заедно.


От което следва, че всеки кръгъл идиот, пуснал в блога си подобна "счетоводнна геополитика" е завършен олигофрен, който трябва да намери дебела греда, здраво въже с дължина 3, 65 м. и тутакси да висне на него!

Ангел Грънчаров каза...

А, ти сигур си турил и комисионните, дето вий, рублофилите, сте взели, нали така? Сега разбирам защо сметките ти са чак толкова астрономични. :-)

Ами какво чакаш, Колю, намери гредата и увисни на нея? :-) Въжето си го сплети от новички рубли, та по-приятно да ти стяга на шията...