Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 8 октомври 2014 г.

Според Валенса Путин е “човек без всякаква съвест”



Валенса се разплака вчера в Киев при почитането на жертвите на "Майдана". Той бе придружаван от кмета на града Кличко.


Нобеловият лауреат за мир иска НАТО да насочи ядрени ракети към Русия от Полша

... Според Валенса Путин бил “човек без всякаква съвест”.

“Той иска да подклажда размирици в Полша точто така, както го направи в Украйна. Ето защо ние настояваме НАТО да ни предостави най-добрите си ракети, с които разполага, за да можем тук, в Полша, да ги насочим в правилната посока”, изрича Нобеловият лауреат за мир.

Той обаче е категоричен, че родината му никога не би провокирала война и нямала намерения да напада никого, но продължава:

“Но всеки, който дръзне да стъпи на полска земя, той е длъжен да знае, че сме готови да го отблъснем. Ние ще се защитаваме. Те (руснаците бел. ред.) трябва да знаят: щурмуват ли един ден Гданск, нападаме Москва!”.

На питане дали по този начин Европа няма да се върне към епохата на студената война, Валенса отговаря с риторичен въпрос: “А каква друга възможност имаме?”

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ако това го казваше някой друг, а не агент „Болек“, бих бил склонен да му повярвам, че е искрен, но Валенса-Болек е най-добре да се скрие някъде и да не се набива в очи след всичките злини, които стори на Полша, подобно на Желю Митев Желев на България.

Ангел Грънчаров каза...

Какви "злини" е сторил Лех Валенса на Полша, другарю? Това, че я освободи от комунизма ли? Вие наред ли сте с акъла, че сравнявате Валенса с Жулю?!

Анонимен каза...

Абсолютно наред съм и Вашият коментар издава дълбоко непознаване и неразбиране на процесите в Източна Европа. Аз не пиша наизуст. Ролята на Валенса в Полша е абсолютно аналогична на зловредната роля на Митев Желев в България. Моля запознайте се с процесите в отделните посткомунистически страни. Солидарност, също както и СДС, беше създадена, респ. инфилтрирана от комунистите, една трета от членовете на Солидарност бяха комунисти, сред тях имаше дори член на Политбюро! Валенса свали по същия безобразен начин и по приблизително същото време реформаторското правителство на Олшевски, както Митев Желев свали реформаторското правителство на Филип Димитров. Запознайте се и с мнението на истинските антикомунисти в Солидарност за Валенса и неговата роля. За неговото сътрудничество с полската Държавна сигурност SB също има вече достатъчно доказателства. Така че Валенса е направил всичко друго, но не и освободил Полша от комунизма. Напротив, той направи всичко по силите си, за да могат полските комунисти да продължат да управляват скрито или открито страната. Неслучайно полският народ не иска и да чуе за него и на изборите през 2000 г. той получи 1%.

Разберете, че процесите в Източна Европа следват една и съща схема и България не е бяла врана или изключение. Сред „опозиционните“ лидери в тези страни няма антикомунистически герои, а само назначени комунисти и агенти на тайните служби. Автентичните антикомунисти никога няма да бъдат допуснати до властови позиции.