Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Ох, горкият депутат: наистина, как да живее човекът с мизерна заплата от нищо и никакви си 2000 лева?!




Изненадващи подробности за мотивите на Владислав Горанов да напусне парламента сподели лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. От думите му става ясно, че освен от липсата на експертност, Горанов е напуснал депутатското място и заради "ниската", според него, заплата.

"Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността“, заяви Борисов в интервю за в. "Преса".

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Хайде малко стига Лукарски. Защо забравихме Горанов, който напусна ГЕРБ с мотива, че "негови колеги вече били милионери, а той стоял за 2000 лв". След което започват изключително топлите му връзки с пеевски, КТБ и Общинска банка. А да, и най-важното - свинския ПИК /ПеевскиИскадаКаже/ го хвали като много добър и почтен специалист. Смърди та се не трае, а! КОЙ вкара Горанов в правителството?

Anna Andreeva

Анонимен каза...

Ама тоя същия Горанов ли ще става министър?