Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 ноември 2014 г.

Моето обяснение за това как се побеждава заслужено, как заслужено се постига истински успех



Кличко има духовно излъчване, той е стойностна личност, силна най-вече в духовно, в ценностно, в нравствено отношение, интелигентен е. Разбира се, че духът има неизмеримо надмощие над простащината, над нахалството, над надутата арогантност, над наглата, ала куха байганювска бабаитщина! То само мускули явно не са достатъчни даже и за бокса, иска се и акълец, и разумна воля, и здрава, а не болна емоция, и морал се иска най-вече.

Този кратък коментар с право би могъл да се отнесе и към политическата ситуация у нас - мнозинството от българите е крайно време да осъзнаят, че една държава не се управлява успешно само с мускули, а за туй нещо требе и акъл, и разум, и мислене, и що-годе здрав морал...

Между другото ако сме честни, трябва да признаем, че напоследък и украинците като цяло показаха, че като народ ни превъзхождат, имат ценни качества, каквито ние, за жалост, не притежаваме. Време е да се опитаме, като се учим от така вдъхновяващия украински пример, и ние да започнем да се променяме към добро, щото това е най-вече в наш интерес. Докато продължаваме да се тупаме в гърдите, че сме най-велики, ала същевременно и най-нещастни, щото все някой друг, видите ли, ни бил виновен и ни насмитал, добро няма да видим. Нашата подла национална психология е в основата на всичките ни беди и поражения: ако в това отношение започнем да лекуваме, да оздравяваме националния си дух, едва тогава уверено, неудържимо ще тръгнем напред. Този е верният път, с мрънкане и с оправдания нищо не се постига...

ЗАБЕЛЕЖКА: В тази връзка прочетете и 10-те нашенски теории защо Кличко победи Пулев, ето само някои от причините "Кличко да измами Кубрат и да отнеме иначе заслужената му победа":

... 2. Ран-Ът. Заговор, масони, никой не иска България да успява и да покаже на света, че е огромна. 3. Ръкавиците на Кличко са били тайно осветени от български поп-предател. Роден свещеник е заблудил Бог, че ги освещава за Кубрат, но накрая са дадени на Кличко. 4. Психотронно оръжие е било насочено към Пулев. Оръжие, ползвано при сраженията в Донбас, което кара про-руските сепаратисти да изглеждат като ловни дружинки от подпийнали чичовци. 5. Екипът на Кличко е сипал тайно на Кубрат мурсалски чай преди мача. Това е накарало българинът да подходи с любов и вместо с боксов гард да стои пред Кличко с разперени за прегръдка ръце. 6. NOVA излъчи монтаж, а Кубрат всъщност е победил. NOVA е част от конспирацията за смазване на националното ни самочувствие на морални, но не други победители. И така нататък...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Разбира се, възхваляването на Кличко е преувеличено и наивно, но критиките към нашия чеп Пулевски са напълно основателни.

Анонимен каза...

Толкова сте прав, г-н Грънчаров! С Пулев издигнахме в култ простащината! Кличко е истинският шампион!

Анонимен каза...

Че кой друг би могъл да е истинският шампион, бе, умнико, след като той сцепи камбаната на лекето Пулев?

Тотю

Анонимен каза...

Ангеле , ти си философ , но това не ти пречи и да говориш глупости .. украинците най-накрая разбраха , че Русия не им мисли доброто , а кога ще го разберем и ние ? Те го разбраха физически и ще им бъдат врагове от тук нататък . Слава Богу , че сме в ЕС . А за Кличко , колко стоиностна личност е , не говори неподготвен , това е спорт , Кличко е с класа над Пулев , но за жалост , нашето момче го пуснаха по нанадолнището и не го наричай простак , защото по този повод бихме могли така да квалифицираме всички наши спортисти като простаци ( например отбора по художествена гимнастика , което за мен , за разлика от бокса не е спорт )

Anany Kiurkchiev

Ангел Грънчаров каза...

Така и не се разбра за какво именно ми опонираш. Апропо, а Стоичков като какъв ще го квалифицираш, за "ентелектуалец" ли го смяташ? :-) Щот е доктор хонорис кауза пердута ли? :-)