Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 ноември 2014 г.

Развитието на нещата около инициативата, свързана с подпомагането на личностното развитие на младите хора



Във връзка с инициативата на г-н Д.Пецов от Силистра - виж Инициативата за провеждане на анкети, дискусии, конкурси за есета по интересни и важни за младите хора проблеми набира сила - получих писмо от този господин, в която той ми разказва вълнуващи неща за това как инициативата е била приета от младите хора; той, както ми писа в предишното си писмо за намерението си, е посетил едно училище в този град; ето неговото писмо, а по-долу можете да прочетете и моя отговор до него:

Уважаеми г-н Грънчаров!

Пиша Ви, за да Ви държа в течение за това как се развиват нещата с нашата младежка инициатива. Току-що премина срещата ми с учениците. Бяха ангажирани най-добрите. Те харесаха идеята така че очаквам да ми изпратят публикации в съответния формат, които аз съответно да Ви изпратя. Те няма да са много. И слава Богу - няма да има нужда от отсяване. По-важното е обаче, че постигнахме съгласие относно бъдещо сътрудничество и ръководството се ангажира да ме подкрепя във всяка една инициатива. Основните теми, от които те имат нужда да бъдат разглеждани са темите за личностно развитие - нещо което напълно съвпада с целите на център HUMANUS.

Разбрахме се следващата инициатива да бъде дискусия на тема личностно развитие. Те бяха впечатлени - особено директорката г-жа К. от това, че някой им представя един по-цялостен поглед за развитие на личността, понеже в представянето си аз ги поставих пред дилемата дали искат непременно да бъдат наемни работници, които чакат някой да ги наеме на работа на пазара на труда и ако това не стане да започнат да хленчат като всички останали българи - или искат да гледат на себе си като самостоятелно мислещи, достойни хора - творци на собствената си съдба. При тях постоянно ходят т.нар. кариерни консултанти, но директорката ги описа като скучни, неоригинални, неспособни да вдъхновят учениците.

Сега с нея ще подготвяме това събитие. Ще се постарая ако успея да има видео заснемане. Можем да направим после видео, което да започва със "шапка" на център HUMANUS и дейностите, които развива и да го качим в youtube. Анкетите и темите, към които ме насочвате ще намеря в помагалата, които ми посочихте и ще им ги предложа, защото, ако кажа на тях едва ли ще го направят. Общи взето това са насоките.

С поздрав: Д.П.

Здравейте, уважаеми г-н Пецов,

Много Ви благодаря за хубавите новини, които ми изпращате! Радвам се, че инициативата, на която Вие сте главен двигател, се е задвижила и започва да набира сила. С каквото мога съм готов да Ви подпомогна когато е както се наложи.

Аз успях да уредя регистрирането на сп. HUMANUS в международната база данни на ISSN, тъй че, да се надяваме, за втория брой на списанието вече ще имаме и текстове, написани от млади хора, в рамките на провежданата от Вас инициатива.

Всичко добро Ви желая и успехи!

С поздрав: А.Г.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: