Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 ноември 2014 г.

У нас явно всичко е все неистинско, все е менте, все е фалшификат...



Бившият министър на образованието и науката Сергей Игнатов напоследък се изявява по медиите като голям познавач, специалист и дори експерт по... бокс, бил бивш състезател, още се бил боксирал, пазел си спортната форма, в това си качество даваше най-умни съвети на оня същата въпросна Кобра - как да победи Кличко и пр. Впрочем, С.Игнатов ми е състудент от университета в Санкт Петербург, тогава сме били 20-24 годишни, той в онова време не се занимаваше с бокс, запомнил съм го като млад член на студентската организация на БКП, активист по партийните събрания, запомнил съм го че все бързаше за партийни събрания, но както и да е, това отдавна е минало.

Но мисълта ми е следната: та той, излиза, бил по-голям специалист по бокс, какво тогава търсеше и защо се навираше да е министър на нàуката и образованието?! Може би щеше да е по-полезен в бокса, а не за образователната сфера, в която, трябва честно да признаем, не направи нищо, освен да се усмихва угоднически на Б.Борисов и да пази така удобното за образователната бюрокрация плачевно статукво в банкрутиралата по всички линии образователна система. Освен това, да не забравяме, в нАуката (нàуката) той се изявява като... египтолог. Но не мога да се отърва от впечатлението, че е станал министър на образованието и нàуката в първото правителство на Б.Борисов по борческа, боксьорска, другояче по... мутренска линия, щото знаем, че у нас точно в тия силови и борчески спортове се породи въпросният мутренско-мафиотски феномен.

Както и да е, въпросното одиозно лице вероятно щеше да е много по-полезен с познанията и уменията си в боксьорството, а не с вижданията си за едно модерно образование, каквито, разбира се, той нямаше - щото нищо не показа и не направи в тази посока. У нас явно всичко е все неистинско, все е менте, все е фалшификат.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

тренира редовно. братчеда ми докладва, заедно ходят в една зала

Константин Павлов

Анонимен каза...

Партийно поръчение.

Branimir Avramov

Ангел Грънчаров каза...

Е, той явно повече тренира бокс, отколкото да се занимава с нàука, но както и да е, няма лошо, че спортува, похвално е даже, но проблемът беше защо толкова драпà да става министър на образованието и нàуката, а не, примерно, на спорта, щом е толкоз компетентен и е експерт явно преди всичко в спортната област... :-)

Анонимен каза...

Щот там се крадне повече, пари за спорта никой не дава особено ЕС, ама за наука пускат доста.

Branimir Avramov