Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 ноември 2014 г.

Историческата истина за коварната и злобна политика на Русия към България



Митовете за руската любов – коварството, а не братството, Автор: Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Манипулации и лъжи десетилетия наред тровят българския национален дух и унизяват умишлено достойнството ни. Граф Игнатиев изисква от османските власти специална комисия да съди Левски, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен.

Наскоро се сдобих от министерство на отбраната на Руската федерация със „Сборник със секретни договори на Царство Русия 1856-1917 г.”

За първи път българският народ има възможност да види текстовете на секретните договори на Русия с Австро-Унгария от 1876 г. – 1877 г., станали основа на Берлинският договор. Договори между две империи, обрекли на разпокъсване българските земи и довели до неизброими мъки и страдания в опити да се постигне българският национален идеал.

Манипулации и лъжи десетилетия наред тровят българския национален дух и унизяват умишлено и целенасочено българското достойнство. Нека всеки сам си отговори на въпросите, взимайки предвид факта, че в Априлското въстание и Руско-Турската война българският народ дава около 30 000 жертви в бой и общо около 200 000 жертви заедно с цивилното население.

Руската армия дава около 15 000 жертви, много от тях финландци и украинци... Колко паметника има за свидните български жертви, за героите и мъчениците? А колко за руските?!

Дори катедралният ни храм носи името на светец, който няма нищо общо с истинското българско православие, а пред Народното събрание стои паметник на чужд държавен глава, който е причинил на българския народ чрез коварство и интриги най-разкъсаната и болна рана, която и днес още кърви. И когато с очите си видите тайните договори ще разберете защо...

Русия винаги е действала срещу българската национална кауза и дори започва още преди тя да е напълно осъзната от народа ни. Целта е ясна – недопускане на създаването на обединена, голяма и силна България, която ще стане пречка за завладяването на проливите и руска експанзия на Балканите. (Прочети ДО КРАЯ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...



"Руската армия дава около 15 000 жертви, много от тях финландци и украинци..."

И това е манипулация! Руската армия дава само 8 000 жертви. От тях - финландци - 12 000, украинци - 14 000, осетинци 3 000 и калмики 5 000.
Или може да се каже че Русия не е дала нито едно жертва, а напротив, в резултат на безкръвната Руско-турска Завоевателна война се е увеличила с 26 000 новсъздадени човека.

Анонимен каза...

Фактите са си факти и интересите - интереси . Тук няма място за "братска любов" и т.н. Русия от векове, та до ден днешен, си има интереси на Балканите и това е понятно. Възмутителното е, че се фалшифицира историята и Руската политика се представя като такава в интерес на българите. Просто ние си имаме наши интереси и те стоят по-високо от тези на Русия. А, който служи на чужди интереси, особено ако е и платен, си е национален предател. Как се наказва? Виж Наказателния кодекс.
"Бог да пази България!"