Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 26 ноември 2014 г.

Интересна лекция с дискусия в Клуб "Нещото", аз ще присъствам, заповядайте и вие!




Петък, 28 ноември, в 19:00, Пловдив, ул. "Драган Цанков" 49, Клуб "Нещото"

"Извън Матрицата" е поредица от събития в Нещото, чиято цел е да провокираме разговори и мисли за пътя на всеки един от нас към себе си извън условностите на заобикалящата ни реалност:

- за изборите, които правим
- за реалността, която създаваме
- за собственият ни път, но и този, който създава колективната ни мисъл
- за смисъла на съществуването ни
- за свободата да бъдем

Възможен ли е живот извън Матрицата и как да го сбъднем? - този въпрос ще си задаваме непрестанно! Всеки е добре дошъл да предложи тема, да сподели знания, да се включи в дискусиите.

Първата тема бе провокирана от Николай Дидков a.k.a. Comfortably Numb, озаглавена "Духът и историята за Първото село". Той ще ни сподели своите виждания за понятията "дух", "религия", "Бог" и влаганият в тях смисъл през вековете. Ще ни разкаже и една своята метафорична история за възникването на духовните практики и водачи. И още интересни неща, за които можем да дискутираме заедно.

Вход: Свободен*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

*Нещото е свободно пространство за споделяне на идеи, умения, опит, вещи. Не се финансира от никакви организации, партии и тъмни субекти, а единствено от теб и мен, затова всяко дарение е важно за покриване на разходите за материали, ток и наем! За да продължи това място да съществува, зависи от всички нас.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: