Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Дяволът е реален: малко момиченце крещи на християнски проповедник да млъкне!



Каня ви на дискусия по важна тема:

На 29 октомври покрай Хелоуин уличен проповедник е тръгнал да проповядва с: Turn or burn. Малко момиченце отива при него и му крещи да млъкне. Разтърсващо. Защо?

Защото модерните богослови и проповедници са стигнали дотам, че пресяват комара, а камилата поглъщат. Това е причината.

"Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата". Това са основни думи на Исус Христос. Разбирам опасенията на богослови - че Хелоуин бил езически, че маските били плашещи и т.н. и т.н... Но за Бога, нима това е по-важно от същината на Евангелието, от същината на Христовото благовестие, което включва в себе си: "Радвайте се и се веселете?"

Както казах преди няколко дни - децата се радват на тоя празник. Оставете ги да се радват! Никой няма право да им казва, че не могат да се радват. Децата не разбират от сериозна теология. Те не разбират от "езически", "привнесени ритуали", не разбират от сложните термини и от историята на църквата. За тях този празник е раздаване на лакомства... и на маскарад. Толкоз.

Всеки, който разстройва децата и не им позволява да изживеят детството си, вярвам, ще отговаря пред Бог затова.

Написа: Svetoslav Alexandrov

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Сега пък и дяволи го подгониха Грънчаров. Скоро ще почне да говори и за дядо Мраз...

Анонимен каза...

Децата трябва да се радват... Но по възможност трябва да знаят, че смъртта не е празник, не е забавление... Празненство е животът. Иначе - аз съм против забраните, забраните не лекуват нищо.

Ognyan Minchev