Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 декември 2014 г.

Какво още трябва да се случи, че волските ви кожи поне малко да се понапукат?!


След като внукът на толкова любимия на малоумниците диктатор Тодор Живков, именно Тодор Живков-Джуниър, успя пред телевизионните камери да си свали гащите и да ви покаже много пъти... оная си работа, барабар с голия си задник, във въпросното "така обичано" чалга-телевизионно предаване, дали пък гаврата, която преживяхте, няма да ви повлияе във вярната посока, а именно да почувствате най-сетне, че тия комунистически наглеци ви презират дотам, че ви се подиграват постоянно - ала вие съвсем не усещате униженията?!

А, как мислите, драги ми малоумници: не се ли преситихте най-после на всичките тия гаври, които ви се наложи да понесете?


Гаврите на прескъпия дядо не ги усещахте явно, щом той ви е още толкова мил, гаврите на любимия зет също не ги усещахте, а сегашните най-нови и така гнусни гаврички на сина и внука поне не усетихте ли? Какво още трябва да се случи, че волските ви кожи поне малко да се понапукат?!



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Вместо да образова и вдъхновява, телевизията се ориентира по най-ниския общ знаменател, че дори под него. Освен това тя служи, разбира се, и за примитивна посткомунистическа пропаганда. Но тя е за масите, така че ние не й обръщаме никакво внимание. За щастие има много други, далеч по-изтънчени развлечения.