Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 декември 2014 г.

То бива национален нихилизъм и мазохизъм, но това вече е психопатия!



Това е новият площад на Бургас. Дали ни от ЕС пари да си направим градската среда по-красива и ние сме се постарали, колкото можем.

Обаче Альошата продължава да стърчи насред обновения площад. И така е в цяла България – по градове и паланки, винаги в центровете стърчи по един МОЧА, Альоша или Серьожа. А бе, хора, докога ще търпим подобно унижение да почитаме окупаторите си и то не с някаква невзрачна плоча на затулено място, а единствено и само в центъра на всяко населено място?

В крайна сметка, не живеем по времето на Сталин, нито на Хрушчов, че дори и на Брежнев. Почти 2015 година сме, човечеството се готви да покорява Марс, а ние продължаваме да боледуваме от Стокхолмския синдром. То бива национален мазохизъм, но това вече е психопатия!

Silva Nesheva‎, Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ако комунизмът наистина беше победен, както гласи официалната пропаганда, и на власт дойдоха по-висши морални ценности, тогава трябва да обясним защо комунистическите убийци (с милиони жертви) не бяха изправени пред правосъдието и защо паметниците на комунизма все още стоят.