Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 януари 2015 г.

Русия води пропагандно-икономическа война срещу България, целяща пълна дестабилизация на страната



"Общественото пространство в България е препълнено с руски тролове, които насъскват, дори откровено призовават към въоръжена борба. Медии, подчинени на тази политика, всяват страх, омраза, търсят слаби места, оплюват, насаждат цинизъм, сеят провокации. Десетки, ако не и стотици анонимни сайтове разпространяват откровени лъжи, чиято основна цел е да предизвикат конфликти, защо не и гражданска война. Пример за това е особено активната анонимка bez-cenzura. com.

Как ви звучи заглавието: "Ахмед Муса: Моята мисия е да потурча българите! Ще режа главите на гяурите!". Този материал е само един от дългата поредица гнусни провокации на Москва! Руските тролове разпространяват този материал по социални мрежи и форуми с една единствена цел - да разпалят омраза, да предизвикат нестабилност, да ни разделят и отслабят. Същите ще се радват ако у нас избухне гражданска война!

Натискът на Москва в следващите месеци ще се увеличава. Путин тръгва ва-банк. Руската икономика скоростно затъва. Вече се появяват признаци, че руският Фюрер спира големи проекти, уволнява цели сектори от държавни служители, намалява заплати и пр. с една цел - да събере огромни ресурси, които да хвърли в дестабилизиране на съседните на Русия държави. Разбира се основната цел е Украйна. Но България със сигурност ще бъде място където Путин ще натисне. Защото България е най-слабата брънка от всички европейски държави до границите на Русия като се почне от Северния Ледовит океан и се стигне до Черно Море.

Проблемите с банките, нестабилното правителство, силната пета колона у нас ни правят много примамлива цел за руската агресия. Тя няма да бъде военна. Не се заблуждавайте по руските военни демонстрации. Русия използва преди всичко "мека сила", за да упражнява своят агресия. Това са кагебистки методи за дестабилизиране на държава и общество, част от които са описани по-горе. Това е също корумпиране на политици и властимащи, масирана информационна война чрез руските медии у нас (това са преди всичко медиите на Пеевски, но има и други), пропаганда, дезинформация, саботажи, атентати, дестабилизация на икономиката, предизвикване на етнически и религиозни конфликти.

Това всъщност е хибридна война - както стана модерно да се нарича в последно време. Всъщност това е нов термин за един много стар начин за водене на война, упражняван с голяма ловкост от Русия през столетията. Тъкмо по този начин Москва воюва срещу България вече стотици години. Спомнете си атентата в Църквата "Света Неделя", превратите и метежите около 1885-а година, икономическия грабеж след 1944-а, Септемврийския метеж от 1923-а, дълга поредица от политически убийства и др. През всичкото това време Русия е водила информационна война срещу нас, подкупвала е политици, дестабилизирала е България - за да я превърне в слаба играчка в ръцете си.

Защото Русия винаги е искала не силни приятели, а слаби, бедни, нещастни слуги!

Vasilka Nakova каза: Много точен анализ! Пускай го непрекъснато за истинските българи! Рубладжиите не са хора."

Написа: Vasil Tsarov

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Аз, като представител на "петата колона" /според тирминологията на редица форумни извратеняци/ заявявам, че по-голяма идиотия от тая статия скоро не бях чел.
През цялото време се чудех дали да заплача или да се засмея.
Накрая реших, че майтапът все пак преобладава.

Анонимен каза...

Каква е тази комунистко-кагебистко-параноидно-конспиративитска пропаганда? Русия ще направи това, Русия ще направи онова. Вие зад Луната ли живеете? Комунизмът рухна през 1989-1991, България е свободна и демократична страна, член на ЕС и НАТО, а самата Русия се движи усилено към демокрация, КПСС е забранена, СССР се разпадна и т.н. Конспиративизмът не прощава никому.