Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 януари 2015 г.

Мечтата ми е: всички заедно да излезем и да изревем "Свобода! Не се отказваме от правата си!"



Ето най-последните мисли, които обменихме в скайпа с моя събеседник Влади от Лондон, с когото тия дни разговаряхме един вид задочно, под формата на съобщения, писани в различно време, поради това, че графиците ни доста се разминават; но въпреки това си казахме следното:

Ангел Грънчаров: Влади, не знам дали четеш блога ми, но там има много неща, ето примерно днес има една публикация, която ти препоръчвам и ми е интересно какво мислиш са описваното в нея. А пък в това видео става дума и за теб. Ще се радвам да идваш в мой блог и да участваш в коментарите, в блога ми има една общност от много ценни хора, читатели, аз тоя блог го водя вече 8 години, успял съм да създам една чудесна общност, тъй че те приканвам да се включиш в нея най-активно! :)

А нашият предишен разговор е ето тук: Провокация към дискусия: съществува ли самочувствие в такива мегагалактически размери, че да поставяш себе си над смисъла на живота?. Между другото можеш да видиш когато имаш време и това: Запис на днешното предаване "На Агората...", тема: Каква е "ползата" от духовните неща?, то се излъчва по Пловдивската обществена телевизия. Хубав ден ти желая!

Влади: Не знаех, че водите телевизионно предаване, г-н Грънчаров. Чест, почитания и поздравления за работата ви. Ето и доказателството как умеете да предразполагате хората да разговарят свободно с вас. До преди да видя предаването говорех много свободно, даже на ти. Сега вече знам, че срещу мен седи един от онези хора от изчезващ вид, които въпреки натоварената си програма намират време и обръщат внимание на проблемите на обикновените хора като мен.

Ангел Грънчаров: Влади, аз водя това предаване "на обществени начала" (сиреч, съвсем безплатно) и то в една най-бедна телевизия, чийто ръководител обаче е много свестен човек и истински журналист, той е нещо като "бяла врана" сред продажниците, които у нас минават за "журналисти". Иначе и аз съм си най-обикновен човек, моля те да не ме мислиш за някакъв "важен" или пък за "големец". Всъщност нито един човек, по моето разбиране, не е съвсем "обикновен", стига да е човек, винаги е необикновен. (Разбира се, има немислещи зомбита, аз ги наричам "комуноиди", които не заслужават името "човек".) Темата е голяма. Тъй че ще се радвам да продължим да си говорим по най-човешки начин и пределно открито, без капчица фалш...

Влади: Не се чувствай длъжен да ми отговаряш веднага, все пак часовата разлика е огромна, тук са малко изостанали. :-) Не искам да те притеснявам по тези късни часове. Та това че работите без възнаграждение е изумително. Сигурен съм че много хора на днешно време изобщо не са и чували за такова нещо понеже добре знаем, че дори и благотворителността е превърната в бизнес за богатите, но богатите финансово, а не душевно. Не знам как се получи така, че дори и бедните, и средно богатите, и всякакви хора в България живеят със същото душевно богатство като снобите, които аз искрено ненавиждам. Дали пък това не е нова човешка раса, въздух под налягане?

Както и да е, кой съм аз че да определям хората какви са? Започнах да обмислям нова тактика - поради нулевия интерес на приятелите ми в България към идеята за обединение на сили срещу безхаберието на държавниците ни, а пък и на обикновените хора като нас. Много ми се иска да накарам българите да научат конституцията. И да си знаят правата. Според мен това ще доведе до групи борещи се с беззаконието и с липсата на възможност хората да използват правата си.

Имам в предвид права като граждани, потребители, работници и изобщо като човешки същества. Ако всички заедно изревем от дъното на гърлата си "Свобода!" нито една партия, нито една организация, нито един закон няма да може да спре хората да използват правото си да бъдат свободни граждани. Това ми е мечтата!

ЗАБЕЛЕЖКА: Аз в момента нямам сили да отговоря на Влади, а искам да му отговоря добре, не набързо. Затова отлагам изказването си за по-късно. Ако някой иска, нека да се включи в разговоря ни. Нямам нищо против да го включим и в нашия разговор по скайпа, защо не, и това е възможност - там да създадем една група от мислещи и търсещи истината хора. Дискусиите, ама истинските, винаги могат да родят безценни идеи, в това съм повече от убеден...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: