Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 януари 2015 г.

Опит за дискусия с интересно от гледна точка на психопатологията, крайно злобно и анонимно лице, занимаващо се с оплюване на личността ми


Под публикацията със заглавие Нещо като предновогодишно послание към читателите на този блог се проведе нещо като дискусия, по нашенския, разбира се, образец, пълна с оплювания, клевети, обиди спрямо автора, особено от някаква другарка, която явно се тресе от злоба като чете моите писания; понеже случаят й представлява интерес от гледна точка на психопатологията, та решавам този опит за разговор и за специфична терапия с въпросното анонимно "безкомпромисно лице" да го изведа в отделна тема, с оглед да не се погуби ценното що се касае до описанието на този все пак или тъй или иначе интересен, от посочената гледна точка, човешки, социален и екзистенциален тип:

21 коментара:

Анонимен каза: Пак послъгваш здраво - като дърт циганин - за цатите за некадърността. Вярно, че лъжата е твоя втора природа, но все пак грозно е...

Ангел Грънчаров каза: Какво по-точно, мила другарко, сте възприела като "лъжа"? :-) Я дайте известна информация за да преценим, да видим, да разберем? И що е "цатите", какво означава таз дума? Много тайнствено нещо се изразявате...

Анонимен каза: "Цитати" исках да напиша, не се видиотявайте допълнително. Малограмотен човек като вас най-малко има право да прави правописни забележки. Лъжа е това, че в заповедта за увлонението ви са ви нарекли "пълне некадърник". Нали я публикувахте, недейте увърта като алтаво яре.

Ангел Грънчаров каза: Мила другарко, нещо не сте наред с нервите; :-) изпускате си нервите. Бихте ли дала пример за моята тъй очебийна "неграмотност", че не звучите убедително, а само нервозно? Апропо, Вие явно сте гениална, бихте ли ни осенили с информация за Вашата тъй надарена личност, примерно, бихте ли имали добрината да ни съобщите коя сте? Евентуално бихте ли дали заглавието на някое Ваше неръкотворно и тъй грамотно творение? :-)

Апропо, в заповедта ми за уволнение точно това пише, "некадърност", "неграмотност", "неспособност" и т.н. Вие лично да не сте била консултантка на сътворителя този шедьовър? :-)

Анонимен каза: Не, вие сам я публикувахте, забравихте ли вече? И безпристрастното споменаване на едно обстоятелство - примерно вашата малограмотност - не би трябвало да ви гневи. Напротив, трябва да сте благодарен за критиката. Който ви критикува, ви прави добро.

Поздрави.

Анонимен каза: Господин Грънчаров, честита нова година!!! Бъдете жив и здрав. Хубаво е да назовавате нещата с итинските имена, а не да ги описвате такива, каквито Вас устройват.

Ангел Грънчаров каза: Мила другарко, моята хипотетична "малограмотност", която толкова кой знае защо Ви вълнува (Вие да не сте даскалица по граматика, познах ли?) подлежи на доказване. Щото е възможно Вие самата да имате една по-оригинална представа за "грамотност", от позицията на която да съдите, съвсем превратно, впрочем. Сфащате ли че сама се набутахте в капан, в "небрано лозе". Та в тази връзка не е зле да се постараете да дадете убедителни примери за моята, тъй да се рече, "малограмотност". Ами ако се окаже, че малограмотна сте Вие? :-) Апропо, правите ли разлика между критика и клевета?

Ангел Грънчаров каза: По отношение на втората реплика, която,мила другарко, сте написала, преструвайки се,че пише друг човек, да Ви попитам, все пак: Вие, другарко, защо сте толкова лъжлива? Никой ли не Ви е казал, че с лъжи до добро не се стига? Грозно е да се лъже, другарко, а Вие даже и своето име не смеете да кажете, затънала сте във фалш и лъжи, така е страшно да се живее, за Ваше добро го казвам...

Анонимен каза: Съветвам ви в такъв случай да последвате собствената си препоръка и да снижите но минимум лъгането, фалшифицирането на цитати и прочие неморални практики. Когато един самозван доктор не може да излекува себе си, то той е годен единствено за бунището. Нищо чудно, че ви пратиха именно там. С най-голяма (макар и заплюта от вас) добронамереност и снизходителност,

Поздрави.

Анонимен каза: Г-н Грънчаров, няма да се освободите от тази мнителност. Трябва да проумеете, че има различно мислещи от Вас хора и тези хора са мнозинство. Разбира се Вие ги наричате с вСякакви обидни думи, само защото не Ви влизат в тона. Но не се ли замисляте, че поведението Ви е меко казано неприемливо. Ще отговорите ли на един въпрос?
Защо пресъздавате невярно съдържанието на заповедта Ви, с която сте освободен от работата Ви като учител. Там не пише това, което Вие твърдите. Ами тази заповед я видяхме много хора. Нали това Ви беше целта? Ами ако се окаже, че Вие действително имате психично разстройство, тогава какво ще напишете в коментарите и ще направите ли подробно описание как са минали делата Ви в съда. Съмнявам се!

Сега може и мен да ме наречете мерзавец и както си искате, Явно това е във Вашия стил. И да Ви помогна - не съм оная другарка, срещу, която толкова злобеете, а предсТавете си, че съм другар. Хубав ден!

Ангел Грънчаров каза: Мила другарко, казах Ви че сте нервна, което много Ви вреди най-вече на мислещата способност. Поради това смесвате желано с действително, лъжете безогледно, явно много ме мразите - защо ли тъй страстно и всеотдайно ме мразите? А и много Ви бива в лицемерието. Амортизирана сте дотам, че явно сама себе си не можете да понасяте. Мога да Ви дам някоя и друга консултация. Ще Ви помогна. Как я докарахте дотам, че никой не Ви обича?

Анонимен каза: Ако не ми вярвате, ще ви дам линк към заповедта ви за уволнение, която сам пуснахте в блога си. Не знам, може да сте я изтрил вече, но аз си я запазих на компютъра, качих я в интернет и при желание от ваша (или от МОЯ) страна, ще споделя линк към нея в тази дискусия. Вече съм го споделяла, така че няма да ми е проблем.
Това никак няма да е ласкателно за вас, защото за пореден път ще лъсне лъжата ви, че са ви нарекли "пълен некадърник" в заповедта.

Разбира се, лъжата не е подсъдно нещо (освен ако не е клевета), така че няма защо да се опасявате, че ще има някакви правни последици за вас, но просто излагацията ви ще е голяма. Помислете си.

Ангел Грънчаров каза: Скъпа анонимна другарко, първо, бъдете спокойна относно идентификацията Ви, платформата на блога ми е устроена така, че благодарение на айпито на коментиращите аз мога да съм що-годе ориентиран кой именно пише (някои, примерно, са ми писали и имейли, туй нещо, айпито, е доста издайническо нещо).

Второ, правите се на умряла лисица, но твърде нескопосано и, простете, възтъпичко: ами естествено, че в заповедта ми за уволнение липсва израза "пълен некадърник" или някой подобен. Но ето, давам Ви малка задачка за мислене: когато в тази същата заповед е описано надълго и нашироко, че според автора на тази същата заповед на лицето А.И.Г. липсват куп детайлно описани качества, умения, способности и пр., необходими на един човек, за да бъде учител, то не означава ли това, че фактически този същият човек бива квалифициран именно като "пълен некадърник", като този израз не е употребен единствено по причина на това, че ако да беше употребен, авторът на същата тази заповед пак щеше да си има допълнителни проблеми с правосъдието, щото квалификацията, съгласете се, е твърде обидна? Понеже изречението ми стана дълго и вероятно ще Ви бъде трудно да схванете какво твърдя в него, ще Ви дам един елементарен пример, белким вденете: ако някой човек вместо, примерно, да Ви нарече "курва", почне да обяснява, че Вие сте една достопочтена дама, която има наклонност от съвсем чиста сърдечна привързаност към другия пол да прави съответните добродетелни услуги на доста зажаднели за ласка мъже, Вие няма ли тогава да загреете, че тя с други думи Ви казва все същото, а именно, че сте проститутка или курва? И ще почнете ли тогава, според сегашната си теория, да крещите: не, той изобщо не ме е нарекъл "курва", той просто обясни, че аз съм само "една една достопочтена дама, която има наклонност от съвсем чиста сърдечна привързаност към другия пол да правя съответните добродетелни услуги на доста зажаднели за ласка мъже", а, какво ще кажете, как Ви звучи този пример, загряхте ли за какво всъщност и в действителност става дума?

Второ, думата "лъжа" във Вашите уста по мой адрес, и то при положение, че сама се държите твърде фриволно спрямо истината, ето, примерно, продължавате да криете самоличността си, с оглед да можете да демонстрирате необезпокоявана един крайно грозен морал, та значи при това положение, съветвам Ви, да сте по-малко придирчива към чуждия морал, просто би било добре да се погрижите поне малко за своя собствен морал.

Трето, разбрахме, че поради уязвеността си от от моята личност (породила съответно необичайно силната Ви омраза към мен) търсите какъв ли не начин да ме обиждате, ето, бил съм мнителелен, бил съм лъжец, бил съм какъв ли не, поведението ми било неприемливо и т.н., а позволете да запитам, щом имате толкова чувствителна душа спрямо чуждия морал, позволете ми да Ви задам ето този въпрос: а как оценявате своето собствено поведение, какво Ви е мнението за Вашия собствен морал, ето, скрита зад маската на анонимността, не правите друго, освен да клеветите една личност като мен? Вашето поведение според Вас самата е "приемливо", тъй ли? Много ми е интересно да чуя Вашата самооценка в туй отношение.

Все пак ще проявите ли един минимален нравствен жест, за да излезете от обозначилото се противоречие, а именно, ще ни съобщите ли своето име, т.е. ще благоволите ли да застанете с името си под своите тъй обидни квалификации по мой адрес? Ще проявите ли капчица достойнство, драга другарко "моралистке", дето тъй дебелашки се мъчите да "морализаторствате", не усещайки се, че тази роля съвсем не Ви отива?


Анонимен каза: Знаете ли по какво си личи, че имате проблем със себе си, не с другите-по това, че когато Ви настъпят започвате да обиждате и наранявате хората.Това съм го правил и аз , но когато бях дете, но пораснах,но Вие не сте! Не ми отговорихте на въпроса-ако написаното за Вас'психично разстройство' се окаже факт,какво ще пишете в блога си? Поздрав - другаря, а не другарката!

Ангел Грънчаров каза: Да засегна още един пункт, щото за мен това обсъждане с такава феноменално морална личност като Вас ме интересува в изследователски план: Пишете:

"... Ами ако се окаже, че Вие действително имате психично разстройство..."

В тази връзка ми се ще да Ви поставя още няколко въпроса:

1.) Вие лично как мислите, аз имам ли психическо разстройство?

Гледам, че този въпрос живо Ви вълнува, затова много ми е интересна Вашата преценка.

2.) Имате ли някакви съмнения в своя собствен психичен статус, другояче казано, за своята психика лично Вие спокойна ли сте? Дали пък няма да се окаже, че не друг, а Вие страдате от психично разстройство? Имате ли някакви мисли по този въпрос?

3.) Оценявате ли своето поведение в този блог като "нормално"?

За да си отговорите на въпроса вземете предвид всичко, което пишете, стила на поведението си, думичките, които използвате, за да ми лепите каквито Ви скимнат етикети, това, че криете самоличността си, подвизавате се изцяло анонимно и безотговорно и пр.

Тъй, интересно ми е да чуя Вашата самооценка по тия въпроси. Съвсем охотно раздавате квалификации по мой адрес, да чуем сега самооценката Ви...

Ангел Грънчаров каза: "... знаете ли по какво си личи, че имате проблем със себе си, не с другите - по това, че когато Ви настъпят започвате да обиждате и наранявате хората."

Това за себе си го написахте, така ли? Правилно ли Ви разбрах?

Апропо, изобщо не сте пораснала. Поведението Ви е крайно инфантилно. Не е нужно да се напъвате да правите психологически квалификации, аз съм психологът, оставете това на мен. Вие сте обект на изследване в момента от моя страна, това още ли не сте го асимилирала? :-)

Мария Василева каза: Уж твърдите че сте другар, а не другарка, а минахте в женски род в последното си изказване. Защо киснете все в тоя блог? По стила ви познаваме, няма нужда да сте "под прикритие". У един мъж никога няма да се намери толкова типично женска злоба!

Ето че ви уловихме в лъжа, представяте се за друго лице от мъжки род, анонимно коментирате, а имате винаги някакви претенции към Грънчаров? Що за човек сте, престанете, срещнете се с Грънчаров да си изясните нещата, омръзна ни да четем простотии, лъжи и обиди. На всяка манджа сте мерудия! Нямате ли някакво друго, по-човешко занимание? Лелее, ако сте Анастасова, Камелия не знам си коя или бивша колежка на Грънчаров, ужас! Срам за българските учители!

Анонимен каза: Ще ви отговоря във вашия стил!!! Първо - не Ви поставям квалификации; Второ - не съм писал аз, че страдате от някакво си там разстройство, това е написано от човек, който явно добре Ви познава; Трето - не страдам от съмненителна патоинфантилност или мнителност; Четвърто - ВИЕ ИМАТЕ ПРОБЛЕМ СЪС СЕБЕ СИ!!! И ТОЗИ ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ ИСКАТЕ ХОРАТА В МИСЛЕНЕТО СИ И ВЪЗПРИЯТИЯТА НА СВЕТА ДА ПРИЛИЧАТ НА ВАС!!!

Ангел Грънчаров каза: Мила другарко, Вие с мен недейте да се мерите, щото все пак в момента сте мой клиент, а пък аз съм психологът. Също така моят стил е неподражаем, опитайте да отговорите в своя си стил. На какво се дължи тази наглост, мила другарко, нима в реалния живот никой не Ви оказва поне най-малка ласка или нежност? Наистина, злобата Ви е феноменална, как ли изобщо живеете с толкова много злоба?

Констатирам тия неща, защото истински съм загрижен за Вас. Толкова много подлост - това е вече страшно! Вие лично изпитвате ли желание да ме убиете, да ме лишите от живот? Моля, опитайте да отговорите искрено на този въпрос...

Анонимен каза: Факт е, че не сте никакъв психолог. Ако бяхте такъв, нямаше да сипете толкова хули, спрямо тези, които ви критикуват. А и още нещо има, което затвърждава позицията ми, че не сте психолог - това, че каните някого за консултации, това предполага, че са сеанси - нали така? При тези сеанси има две страни-психолог-пациент или психиатър-пациент. Няма клиент.

Но се сещам за още нещо. Знаете ли каква е разликата между психолога или психиатъра и пациента? Разделя ги една бяла престилка. Да се надяваме, че Вие с Вашите сеанси сте изключение!!! Но престанете да обиждате хората, няма значение какви са те. Ето аз Ви провокирах и Вие почнахте да излъчвате омраза и злоба. Научете да приемате всичко смирено, защото така е трябвало да се случи. Научете се да прощавате и така ще живеете по-леко. И да повторя - доколкото знам, а и се самоопределям като човешко същество от мъжки пол. Хубава вечер и дано съм бил полезен.

Ангел Грънчаров каза: Не беше нужно чак толкова да се напъвате да мислите, не Ви се удава. То и за това нещо се иска талант. Вашият талант е в мразенето. Не в мисленето.

Значи Вие сте психологът, не аз, така ли? :-) Самопровъзгласявате се без да Ви мигне окото, което означава, че много ми завиждате. Завистливостта обаче е израз на некадърност. Способните хора са великодушни.

Имате също претенцията, че сте бил мъж. Но след като сте избягал даже от името си, за какво Ви е полът? Безличниците нямат пол. Те нямат нищо. Щом от личността си са избягали, всичко са загубили.

Наистина, как може да живеете с толкова много злоба и омраза? Не ми отговорихте дали Ви се иска да ме убиете, което показва, че съм напипал слабото Ви място. Но злобата убива най-напред оня, който мрази, убива най-напред мразещия. Мен да убиете, това няма да Ви спаси. Трудно е да се каже, че самият Вие сте жив. Живеещото живее доколкото обича живота, а за Ви казах, че с толкова злоба не може да се живее. Изглежда се надявате, че мен като убиете, това ще даде живот Вам? Съвсем несигурна е тази надежда.

И тъй: кога възнамерявате да ме убиете?

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: