Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 20 януари 2015 г.

Благодаря ти, славна Америко!



Искам - за кой ли път - да изкажа благодарностите си към Америка, която този път благодарение на своята шистова революция направи така, че цените на петрола и на газта да паднат в световен мащаб, което се отрази дори и в притиснатата от пълна руска енергийна зависимост България, в резултат на което паднаха цените на горивата и у нас; и ето, в крайна сметка и философът Ангел Грънчаров, безработен, уволнен от работа като учител с мотив "негоден за системата", "не преподава по учебник", "тормози учениците да мислят самостоятелно" и пр., сиреч, изпаднал в тежко безпаричие свободолюбец тази зима благодарение на същите тия "проклети американци" все пак ще може да си позволи да се отоплява понякога с газова печка, а иначе, без тяхната помощ, имам предвид помощта от страна на въпросните американци, щях да умра като едното нищо от студ (знаем, наште "братушки" руснаците ни продават газта на най-висока цена, съвсем по братски!).

Но ето, заради американците, цената на газта все пак и у нас падна. Както съм благодарен на същите тия американци, че навремето направиха нужното да съсипят икономически СССР, комунизма, империята на злото и направиха нужното и у нас да има такива "буржоазни лигавщини" като свобода на словото, човешки права и пр. (благодарение на което аз мога да пиша свободно и написах сума ти книги, което при комунизма беше напълно невъзможно), така сега аз благодаря на същите тия американци, че в момента въпреки цялата си бедност съм си пуснал в кабинета една газова печка и краката ми вече не се ледени.

Благодаря ти, славна Америко, и за това! Това да не студувам като куче за мен, прокълнатия "интелектуалец" в посткомунистическа (и толкова унизена и бедна от грабежите на руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия олигархия и мафия) България съвсем не е малко.

Това исках да кажа - понеже не обичам да показвам грозна неблагодарност към тия, които помагаха и помагат на България и на българите като мен с каквото могат, имам предвид американците и европейците...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: