Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 февруари 2015 г.

В днешна Русия е налице най-страхливият и най-подлият в историята фашизъм



Все россияне убеждены, что воюют с США. Топчут американские флаги на "антимайданах", рисуют картинки Обамы с бананом, матерятся в Инете.

На этом, собственно, вся их война непосредственно с американцами заканчивается. Все их остальные великие удары наносятся по Украине.

Причём, по той её части, которую они сами именуют "новороссией". Стирают с земли Дебальцево, убивают жителей Мариуполя, устраивают теракты в Харькове...

Напомню. Это так они воюют с США.

Теперь вопрос. Почему не обстреливают из ракет Аляску и не взрывают устройства с арматурой в Лос-Анджелесе?

Ответ очевиден. Сцыкотно.

Ясно, что когда они поставят себя в качестве непосредственной угрозы США - за них возьмутся всерьёз и уничтожат.

Потому воюют с США на территории Украины.

Однозначно, в России сейчас самый трусливый в истории фашизм.



«Представляется правильным инициировать присоединение восточных областей Украины к России»

«Новая газета» публикует план отторжения Россией ряда территорий Украины, составленный в те времена, когда Янукович еще был президентом этой страны.

В распоряжении «Новой» оказался документ, который, предположительно, в период между 4 и 12 февраля прошлого, 2014 года был «занесен» в администрацию президента. Прочети ДО КРАЯ

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Не са чак толкова страхливи, защото в един момент военните действия наистина ще се пренесат на територията на Съединените щати. Съветското и руското ръководство винаги са смятали войната със Съединените щати за неизбежна. Въпросът е кога и как ще стане това. В една война обикновено печели онзи, който диктува мястото и условията.

Ангел Грънчаров каза...

Пишете пълни глупости. Поне сам на себе вярвате ли си? Или всичко го правите само за едните пари? Сериозно питам, от научен интерес...

Анонимен каза...

Учудвам се как една напълно легитимна теза може да бъде наречена с лека ръка „глупост“ и платена от КГБ пропаганда. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Аз пиша съвсем сериозно, не хвърлям думите си на вятъра и мога да се аргументирам пространно, но тук не е мястото за това.

Не искам да плаша никого, но вече не е необходимо да си велик военен аналитик, за да видиш наближаващата голяма война в недалечно бъдеще. Мисля, че вероятността от голям военен конфликт, ако искате я наричайте Трета световна война, в следващите 5 – 10 е по-голяма от 50%. Вероятността от подобна война днес е дори (много) по-голяма от периода преди 1991. Всъщност ние вече се намираме в подготвителната фаза на тази война. В подкрепа ще цитирам натовския генерал Фредерик Ходжес, който в интервю за Wall Street Journal неотдавна каза: „Мисля, че руснаците точно сега мобилизират за война, която според тях ще се случи след пет или шест години.“

А украинците не бива да надценяват своята роля и значение. Противно на тезата на Бжежински, Русия може да бъде империя и без Украйна или без Западна Украйна. Разбира се, Крим е важен стратегически за Русия и Русия също така би искала да владее промишлената база на Източна Украйна, но конфликтът в Украйна е много повече повод и претекст, отколкото причина за руската мобилизация. За Русия не е чак толкова важно да възстанови открития си контрол (защото скритият и без това е налице) върху постсъстетвското пространство и да изгради наново империята СССР непременно 1:1, колкото да постигне внезапен и решаващ обрат в глобалния баланс на силите. Опасявам се, че докато Русия владее инициативата и Америка продължава досегашната си реактивна и ситуативна ад хок политика, има опасност накрая Америка наистина да бъде разгромена.

Ангел Грънчаров каза...

Вече сте двама с руския таваришч Вольный Сидеровский, които предупреждавате за неизбежната война :-) Между другото, това, че 50 на 50 са процентите за вероятна война или против такава възможност е шедьовър: ако помислите малко, ще установите, че такова е вероятността за случването на всичко. Примерно, аз в момента е 50 на 50 % вероятно да съм гладен или да не съм гладен; в момента или е ден, или е нощ, тоест процентите са пак 50 на 50, Вие лично или сте превъртял, или не сте, Путин, любимецът Ви, е или луд, или не е... тъй че не е зле малко повече да мислите преди да почнете да правите пророчествата си; апропо, диплома по ясновидство имате ли? :-)

Анонимен каза...

Първо, аз не казвам, че вероятността е 50 на 50, а че шансовете са ПО-ГОЛЕМИ от 50%, т.е. по-вероятно е да има, отколкото да няма война. Второ, Вие бъркате математическата вероятност при повторяеми събития със СУБЕКТИВНАТА вероятност на неповторими събития, при която класическото понятие за вероятност не е приложимо. Има голяма разлика дали казвам, че ези (или тура) ще се падне с 50% вероятност – или че ще има или няма война. Субективната вероятност изразява моята субективна оценка за бъдещото настъпване на някакво УНИКАЛНО събитие. Ако аз кажа, че утре ще вали с 30% вероятност, а Вие, че ще вали с 20% вероятност и впоследствие не вали, НИКОЙ ОТ НАС ДВАМАТА НЯМА ДА Е ОПРОВЕРГАН. Така че в случая тъкмо Вие сътворявате шедьоври, понеже нямате нужната подготовка и познания по теория на вероятностите, която впрочем играе голяма роля във методологията и философията на науката.

Трето, да ме приравнявате към тов. Сидеров, е обида за мен. Той е нищожество платен слуга на Кремъл, аз съм сериозен анализатор, а обстоятелството, че прогнозите ни случайно съвпадат, не значи нищо. При това има една голяма разлика между нас: аз твърдя, че Америка не инициира събитията в Украйна, нито пък си поставя задачата да напада, покорява или унищожава Русия. Евроатлантическите структури наистина се разширяват, но това не става с антируска насоченост. Е, разбира се, че Америка иска да запази хегемонията си, това е легитимно, това е политиката, но тя не си поставя задачата да унищожава никого или да подпалва войни и се бие само, когато е принудена. Вие просто не разбирате анализите ми и все ви се струва, че са някак насочени против Америка и за Русия, което съвсем не отговаря на истината. Само че аз съм на мнение, че Западът на разбира Русия, нейните цели и намерения и възможностите, с които реално разполага.

Четвърто, пророчества аз не правя, защото бъдещето е открито и непредвидимо, затова и работя с вероятности, но догадки и хипотези са възможни и наложителни.

Ангел Грънчаров каза...

Това, че прогнозите и тенденцията на коментарите Ви съвпадат с кремълските теории НЕ Е СЛУЧАЙНО ИЗОБЩО. Да, то не е случайно "съвпадение", а е обусловено от нещо. Това, че съвпадат също така и с брътвежите на руското мекере Сидеров също изобщо не е случайно.

Да допуснем, че сте "обективен изследовател-анализатор", за какъвто се мъчите да се представяте. Сам си правете извода в такъв случай колко струва Вашето анализаторско изкуство щом като изводите Ви съвпадат пункт по пункт с най-баналните и пошли догми на извечната кагебистка пропаганда на "непобедимата" комунистическа експанзия по цялото земно кълбо!