Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 2 март 2015 г.

Маршът в памет на Борис Немцов в Москва



Памяти Бориса Немцова:



Поклон пред свободолюбивите, нормалните, т.е. жизнелюбиви и човечни руснаци!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Збигнев Бжежински:

Политиката на САЩ става все по-агресивна и непредсказуема: След като претърпяха позорно поражение в украинската криза и получиха пълно фиаско в организацията на антируските санкци, не им остана друг изход, освен да организират «цветна революция» в Росия. Нещастният Борис Немцов вече стана първата сакрална жертва, идва ред на други руски опозиционни лидери и обикновени граждани.

Ангел Грънчаров каза...

Ама това Бжежински ли го е написал бе, тъй искрено лъжещ другарю Колю? :-) Нещо не бъркаш ли, де гиди дърти лъжецо?

Значи САЩ са виновни, по извратената кагебистка логика, за убийството на... Немцов - щото искали да подпалят чергата на невинния като агънце другар Путин, така ли излиза по твоите думи, о, лъжлива червена гнидо? :-) Путин яката се осра (с извинение за думата, но няма как друга дума да използвам в случая!), а за това негово осиране е виновен някой друг, според нашенската поговорка "Я, някой ми се е осрал в гащите, малее, как пък стана тая работа?!" :-)

Щатите били виновни за осирането, случило се в гащите на самия Путин, тъй ли излиза, безкрайно тъпа комунистическа и кагебистка гнидо?

Я помисли малко и се опитай да си защитиш допускането, много ми е интересно как ще реагираш сега, като ти казах какво всъщност дръзна да твърдиш! Май и ти самият се поосра като кумира ти Путин, а? :-)