Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 март 2015 г.

Витаят непотвърдени злокобни слухове, че Путин е или тежко болен, или вече е умрял - най-вероятно от угризения на съвестта, че е наредил убийството на Немцов!






По сведениям источника Reuters, отмена его визита в Казахстан может быть связана с болезнью. В то же время, пресс-секретарь президента Дмитрий Песков отказался комментировать эту информацию, передает РБК.



КРАТЪК КОМЕНТАР: Да, има надежда Самият да е умрял. И то някъде около 5 март — денят на смъртта на Иосиф Сталин. Зевзеци обаче твърдят, че дори и да е умрял истинският Путин, той имал толкова много дубльори, че може да си управлява дълго след смъртта си, толкова дълго, колкото кукловодите решат. В Русия, знайно е, невъзможни неща няма. Руската сила и руската мощ може всичко... руският ум - също. Ами ако наистина Путин е умрял? Как ли ще го прежалят руснаците? А нов мавзолей дали ще направят? Интересни въпроси се появяват... ще видим, то всичко ще се разбере! Някога...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

прав ще се окаже а. дамянов че цру загуби войната в украйна и сега се насочва към путин…

Анонимен каза...

ЦРУ наистина губи войната в Украйна, само че то никога не си е поставяло за цел да „води война“ с Русия за Украйна, просто Америка по презумпция подпомага разширяването на свободата и демокрацията по света. Майданът в Киев не беше инспириран и вдъхновен от Вашингтон, както ни убеждава Москва. Дори да иска, Вашингтон няма ресурс да предизвика „преврат“ в Киев, както твърди Москва. За сметка на това възможностите на Русия в Украйна са почти неограничени. В сблъсък между Русия и САЩ тази война беше стилизирана от руската пропаганда.

Иначе това болезнено фокусиране върху отделни фигури в руската политика издава дълбоко непознаване и неразбиране на механизмите, по които тя функционира. Путин не е едноличен „автократор“, а само инструмент на руското КОЛЕКТИВНО стратегическо ръководство. Ето защо неговата оставка или смърт не би променила фундаментално стратегическата линия, която Москва преследва, респ. ако бъде сменен, това би станало само в съответствие с изискванията на стратегията. Но колкото и да обяснявам тези елементарни неща, хората продължават да реагират първосигнално и да парвят съответните „анализи“. И наистина така е много по-лесно, личността на Путин е конкретна и видима, докато стратегическата ръководство е само една абстракция, а повечето хора не умеят да работят с абстракции. Те искат „ръка да пипне и око да види“ и затова се задоволяват с повърхностни обяснения.

По същия начин само наивник може да вярва, че българските министър-председатели „управляват“ България.