Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 март 2015 г.

Не, това не са хубави неща... не е човечно някак си...




Аз също съм съм с реформаторско сърце, подкрепям реформаторите, ала ето какво ми се случи: понеже съм инвалидизиран от повече от 15 години, имам болно сърце, пък и други болежки ми се появиха, на 55 години съм, и бях с инвалидна пенсийка (62% инвалидност, за сърце, астма, болест на щитовидната жлеза също) отивам оня ден на ТЕЛК, гледаха ме лекарите, гледаха документите и хоп, дават ми 39%, санким, лишават ме от пенсийката по инвалидност (а пък също загубих и работата си преди време, безработен съм); като попитах как така, лекарите ми викат: не се сърди на нас, на министър Москов се сърди, той прави реформа, имаме нареждане да ги режем такива като теб, за икономии и пр.

И ето как аз пострадах от своя реформаторски министър, нищо че и аз съм реформаторски настроен. Останах без никакви доходи. Та Москов иначе хубаво говори, ама на моменти се изхвърля и ето, в резултат стават лоши работи. Разбрах от хората пред ТЕЛК-а, че от трима явили се, на един отнемат пенсийката, хората плачат, някои проклинат, казвам ви каквото съм видял, с очите си съм видял, и на диабетици, дето не могат да оздравеят, а ще се влошават само, вземат мизерната пенсийка, и на мен взеха, сърцето ми не се е оправило, напротив, ето, икономии трябва да се правят, знам, но пък да мрат ли сега хора като мен, дето сме работили 32 години, дали сме всичко, земали са ни здравни осигуровки, а сега те изритват и от работа, вземат ти инвалидната пенсия и ти викат - мри, майната ти! Не, това не са хубави неща... не е човечно някак си.

Казвам го с болка, аз пак ще си бъда привърженик на реформаторите, ала ето, пострадах, дето се казва, от своите... нашенска работа... какво да каже човек повече?!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Принцип в западното право е, че пенсия не се отнема или намалява (освен ако не е кражба), гражданство не се отнема (освен във фрапиращи случаи като с нацистките престъпници)... Тази територия BG е населена с простаци, които са селяни и примитивни грубияни в мисленето ако въобще имат такова и така е било от 1878 та чак досега... Те могат да обявят война на Англия и САЩ, да застрелват като престъпници поети и писатели като Вапцаров и Алеко... Не народ, а мърша да кажа и да свърша, o AIG...

Анонимен каза...

Ето сега се вижда твоето раболепие пред партията, която те пре...ба, но ти продължаваш да си и предан като болшевик. Затова ти казах , че си с болшевишки наклонности, те те еб..т, ти ревеш от болка, но им даваш властта!
Избора си е твой!
Защо не напишеш/умееш да пишеш/ едно отрито писмо, както си правил, до този московски министър??? Страх те е, нали!
Прочети "реформаторските" промени в закона, който бе гласуван на първо четене онзи ден!!
Виж с очите си и ги премисли не само философски, но и практически, колко хора им предстои нещастие, донесено от този расист с името Москов!!!
Виж в интернет кабинета му, имам в предвид броя на подчинените му, които между другото ще получават заплата от твойте "обрязване" на пенсийката!
Мисли и действай!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, недей да злорадстваш, мерзавецо! Между другото точно за да предизвикам такива мерзавци като теб написах това, за да им доставя известно ликуване - с оглед да покажат в пълен обем мерзавщината си. Е, показа си мерзавщината, действате първосигнално, като песове... на никакво развитие не сте способни...

Анонимен каза...

Pusnete jalba do NELK.Ne izpuskajte sroka .Uspeh!!!

Анонимен каза...

Valya Radoeva ОБЖАЛВАЙТЕ ПРЕД ПО-ВИСША ИНСТАНЦИЯ!СКРОЯТ ЛИ МИ ТАКЪВ НОМЕР ЩЕ МЕ ГЛЕДАТ НА ИЗБОРИТЕ ОТ ДОЛУ НАГОРЕ!
Вчера в 18:55 · Променено · Харесвам

Valya Radoeva НЕЩАТА НА КАЛПАК НЕ СТАВАТ ПО ГЕРБАДЖИЙСКИ ! ДА ИЗЧИСТЯТ КУПЕНИТЕ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ,КОИТО СА ПОНЕ 40% ОТ ВСИЧКИТЕ ! АЗ СЪМ С ТЕЖКО И НЕЛЕЧИМО АВТОИМУННО ЗАБОЛЯВАНЕ В АКТИВЕН СТАДИИ И ОТРЕЖАТ ЛИ МИ ПРОЦЕНТИТЕ ЛИЧНО ПРИ НЕГО ЩЕ ОТИДА !
Вчера в 18:38 · Променено · Харесвам

Georgi Georgiev · 21 общи приятели
Тези идиоти от ТЕЛК , имат таблици за точкуване и трябва да ги спазват. Може да са чакали рушвет . Съжалявам за пенсията ти , но опитай в НЕЛК. А, Москов няма как да ги накара да нарушават наредбите по който работят. Това само оправдания и провокации.
Вчера в 18:55 · Харесвам

Nikolov Konstantin Министър Москов е против
хилядите фалшиви инвалиди,
документирани с корупционни комбинации,
които изяждат голяма част от ресурса.
Г-н Грънчаров, не се отказвайте,
потърсете компетентни, които да
защитят правата ви!
Вчера в 19:29 · Харесвам · 3

Kractio Chobanov Едно време по същия начин костов оряза големите купени пенсии на военните,не си от тях,опитай да се оправиш
Вчера в 19:53 · Харесвам · 1

Miroslava Simeonova Ангеле, треперя за сестра ми....
Вчера в 20:03 · Харесвам · 2

Miroslava Simeonova ...да не бъде отстреляна и тя от "приятелски огън"....
Вчера в 20:03 · Харесвам · 1

Elitsa Milenkova плюя му на реформите! По-нагъл и от Борисов е!... Да ореже хилядите освидетелствани с подкупи, а не истинските инвалиди... Нещастник!
20 часа · Харесвам

Ангел Грънчаров Най-вероятно е вярно това, че тези от ТЕЛК имат зъб на Москов за нещо и затова го използват като плашило. Или си позволяват да се занимават и с пропаганда от политически характер. А иначе аз вече обжалвах решението. Макар че пострадали ми казаха, че ефект от това едва ли ще има...
20 часа · Харесвам · 3

Miroslava Simeonova За това ми намекна и джипито - за политическото заиграване с нашето здраве...
20 часа · Харесвам · 1

Valya Radoeva ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ Е СЪДА! НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! МОЖЕ БИ ЩЕ ГИ СЪКРАЩАВАТ ТЕЛКОВЕТЕ И ТЕ СЕГА СИ ОТМЪЩАВАТ НА НАС БОЛНИТЕ!СЪДИШ ГИ ДО ДУПКА !!!!!
19 часа · Променено · Харесвам · 2

Анонимен каза...

Ned Tanev Ангеле, станал си жертва, но не на министър Москов, а на долни инсинуации с политически привкус. Има нещо гнило в ТЕЛК и в цялата система за освидетелстване на нетрудоспособността - затова и се налага кръвопускане. Москов възнамерява ТЕЛК комисиите да се закрият, а лицензирани лекари със специалност и определен стаж да освидетелстват пациентите каквато практика има в Испания, Холандия и Германия и др. Затова е този вой на комисиите, издаващи над 50% фалшиви удостоверения, въпреки че работят по методика на изчисляване на процента на инвалидност и тази методика не е писана от Москов. Все пак на 55 човек би трябвало да е работоспособен и искрено ти пожелавам да си намериш работа. А и за г-жата по-горе Milenkova, с пиперливея език, бих добавил, че глупостта е дар Божи, но не бива да се злоупотребява с нея....
13 часа · Вече не харесвам · 5

Ангел Грънчаров Напълно споделям. Аз още там, пред ТЕЛК-а, подхвърлих, че е много удобно така да си измиват ръцете с министъра. Но те не бяха склонни да водят дискусия и ме изгониха. Разбира се, ще обжалвам. А написах горното просто като факт, нека да се знае, ето, виждате, по всички линии противниците на днешната власт не пропускат да търсят начини да я компрометират... поради което и нейните дейци трябва доста да внимават и да си мерят приказките. По-малко приказки, а повече дела се искат, по-малко пара в свирката на локомотива, а повече - в колелата му...
11 часа · Харесвам · 5

Valya Radoeva АЗ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЪМ СЕ ЯВИЛА НА ТЕЛК ПОЛУЧАВАМ ПОЛИТИЧЕСКИ "НИШАНИ" ОТ СТАЛИНИСТКИ ИЗРОДКИ ,ЧЕ АКО НЕ ВНИМАВАМ,ЩЕ БЪДА ОТРЯЗАНА ! ТЕЛКОВЕТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗРИНАТИ ОТ КОРЕН !
10 часа · Харесвам · 1

Simeonka Petrova · 2 общи приятели
Проблема не е в д-р Москов, проблема е в ТЕЛК. А това, че има фалшиви болни е факт.
9 часа · Харесвам · 1

Elitsa Milenkova ами Москов уви въвежда само популистки "реформи", биейки се в гърдите. Вероятно в случая лекарите в комисията са се измили с него наистина, но това не променя гербавия подход на министъра, пиарските акции и популярното говорене.Истински реформи от реформаторския министър до сега не сме видяли. Факт! Ако продължава така, ще засенчи Бойко скоро...
9 часа · Харесвам

Венцеслав Антонов Всички цигани са трудоустроени по болест. Една циганка казва: Детето ми има асма, питат я за другото и тя вика и то има асма. Всички мангали подкупват комисиите и затова режат хората, които са наистина болни и нуждаещи се. Мръсни рушветчии!