Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 март 2015 г.

Да подкрепим нашите участници във видео-конкурса "Europe in Harmony", чуйте и тяхното изпълнение на „Одата на радостта” на Бетовен



МЛАДИ СИЛИСТРЕНСКИ ТАЛАНТИ УЧАСТВАТ В ЕВРОПЕЙСКО ВИДЕО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, Автор: Димитър Пецов

Талантливата певица от Силистра Свилена Георгиева и вокалната формация под ръководството на г-жа Бонка Скорчелиева „До-ре-ми” приеха предизвикателството да участват във видео-конкурса "Europe in Harmony", организиран от Европейския Икономически и Социален Комитет – EESC, със свое видео изпълнение на „Одата на радостта” на Бетовен. Видео-предизвикателството на конкурса по същността си представлява видео-диалог, в който могат да вземат участие всички музикални състави, певчески групи, граждани на 28 страни членки на ЕС - като изпратят свое аматьорско видео, музикално изпълнение на великата творба.

Идеята на предизвикателството е не участниците да направят най-доброто и правилно професионално изпълнение, а да изразят себе си и своето отношение към общия европейски дом, в който живеят, по най-спонтанен, творчески и забавен начин. Първите 10 победители в състезанието се определят от интернет гласуване, а впоследствие, от тези десет, жури определя първите трима, които се обявяват за победители. Те ще спечелят съответно награди от 3000, 5000 и 8000 евро. Награда ще има също така и за участвалите в гласуването граждани на ЕС, определени със случаен жребий - уикенд за двама до столицата на Латвия - Рига (за да присъстват на провеждащият се там престижен международен хоров фестивал).

Идеята, както и подкрепа за участието в конкурса, Свилена Георгиева получава от г-жа Магдалена Атанасова - директор на ЕГ ”Пейо Яворов”. Училището, в което младата певица е ученичка, е известно с своите талантливи ученици, както и с иновативните си и творчески подходи към образователния процес. Самата Свилена обяви, че ако клипът й се нареди сред победителите, половината от това, което спечели като награда, ще дари за благотворителни цели и затова призовава към подкрепа и участие на гражданите в интернет гласуването в сайта на EESC.



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Европа наистина се нуждае от известен стимул и окуражаване, понеже се намира в процес на разпад. Идеята за европейско единство беше по принцип добра, но безобразно изпълнена и сега берем горчивите плодове от това. Истината е, че по-правилно беше да се създаде една основна Европа, състояща се от Германия, Франция, Бенелюкс и Скандинавия, евентуално и Англия, и да не се бърза с интеграцията на останалата периферия – Южна и Източна Европа. Виждаме, че манталитета и политическата култура в Южна и Източна Европа, макар и базисно несъмнено също европейска, все пак е по-различна и неслучайно еврокризата тръгна именно от периферията. Как може една страна като Гърция, която е от толкова дълго в ЕС, да е в такова ориенталско-циганско състояние? Същото се отнася и за Италия, Испания и Португалия.

Проблемът, естествено, не е само във прибързаното въвеждане не еврото, което вместо да сплоти Европа, неимоверно ускори разпада й. Има и ред други моменти. Колкото конкретно до еврото, ако бяха честни и доблестни, неговите бащи би трябвало днес да кажат:

„Скъпи европейци, да се греши, че човешко, а политиците са също хора. Да, въвеждането на еврото по този начин беше капитална грешка. Само че сега не можем или по-скоро не смеем да разградим еврозоната, понеже това ще е свързано с огромни икономически и оттам политически сътресения. Затова, понеже ни липсва тази смелост, ще предприемаме мерки за спасяване на еврото В РАЗРЕЗ С ВСИЧКИ ЕВРОПЙСКИ ПРАВИЛА И ДОГОВОРИ. В крайна сметка вероятно все пак ще се провалим в тези наши усилия и катастрофата накрая ще е далеч по-голяма, отколкото ако още днес разглобил еврозоната, но всеки политик предпочита да отложи максимално във времето неприятните неща с рехавата надежда за някакво чудо.“

Подобно признание, разбира се, никога няма да се чуе.

Анонимен каза...

Доста бездарно изпълнение, безспорно.

Ангел Грънчаров каза...

Не, спорно е, таваришч комунод: а не допускаш ли, че проблемът може да е в твоя вкус?!

Анонимен каза...

Защо да съм комуноид, гаспадин фашизоид? :)

Ангел Грънчаров каза...

Ами защото сте такъв, таваришч комуноид, и то си Ви личи най-вече по това, че сте много лъжлив, безкрайно тъп и колосално злобен...