Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 април 2015 г.

Моя реплика към един непоправимо увреден, неспособен да мисли и безкрайно лъжлив комунистическо-рублофилски дебил



Напоследък щатните комунистическо-рублоидни тролове в интернет са особено агресивни. Примерно моя милост вече си има постоянна компания от такива, които каквото и да кажа (напиша), се нахвърлят като бесни хиени да ме убеждават, че то не било правилно; разбира се, де да ме убеждаваха само, това е нормално, те обаче не правят друго, освен да плюят както сварят личността ми (то да си комунод, както аз ги наричам, означава точно това: бясна ненавист към личността, към личностното, примерно към свободолюбивите човешки същества, към самата човечност, примерно към свободното мислене и т.н.). Аз добре зная, че да разговаряш с комуноид е изцяло безсмислено занимание (с говедо да разговаряш има значително по-голям смисъл, говедото повече ще те разбере!), но чат-пат, когато имам време, им отговарям, опитвам се да им кажа нещо, белким нещо се поразмърда в тия железо-бетонни глави, ала, уви, това е мисия невъзможна. Ето един най-пресен пример; анонимно същество, нарекло се Albert Stoev, нагъл трол, вижте какво каза, а пък аз този път му отговорих, казах нещо важно, но не толкова на него, а предназначено за тия, които още не са увредени от комунистическо-рублофилски дебилизъм, т.е. на тия, в чиито разсъдък все още блещукат някакви искрици на здравомислие; та там темата беше за корицата на списание ИДЕИ, поисках мнения, ала комуноидите се нахвърлиха, казах, като бесни кучки връз личността ми и започнаха да дъвчат темата за тъй близкия на сърцето им комунизъм:

Albert Stoev каза: Няма как да не те уважим бе другарю Грънчев, веднага казваме "по темата" за корицата - прилича на етюд от "Снимки от старите ленти", така го виждаме ние елементарните комуноиди. По повод на тъй наречения комунизъм, отново ти се чудя на философските познания - ти твърдиш (вече с пълно съзнание, "елементарко"), че някога и някъде по света е имало комунизъм, хайде в библиотеката, поразрови се в дебелите книги, намери дефиницията и детайлните характеристики за този хипотетичен обществен строй (реализиран само като пожелание), за да ти дойде умът в главата, да си усмириш бесовете с помощта на теоретиците, защото в случая не се проявяваш като знаещ човек, ами като някакво маниакално плямпало, което въобще не се съобразява с фактите. "Едно си Ачо знае, едно си бае и само то е "светата истина""

Ангел Грънчаров каза: Комуноид Stoev, потвърждавате, че комуноидно-комунистическият дебилизъм е нелечимо душевно уродство. Комунизъм, видите ли, било нямало, щото той бил "прекрасен идеал", а бесовщината, дето ни я сервираха комунистите, била нямала нищо общо с комунизма! Приказки на лъжливи дебили, предназначени за дебилни наивници. Аз пък казвам, и то не от вчера: идеята (идеалът, същината, истината) на комунизма точно съответства на онова отвратително лице, което той показа, изявявайки тази своя истинска, автентична същина в реалната история. И това свое разбиране съм го доказвал многократно, примерно в книгата ми УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА или в полемичната ми статия със заглавие ЛОГИКА И СЪВЕСТ ПРИ НЕОКОМУНИЗМА, която излезе в началото на 90-те години на миналия век във в-к ВЕК 21; тогава влязох в диспут с проф. Добрин Спасов, който по същия начин се опитваше да лъже, маже и шикалкави, твърдейки, че ние всъщност комунизъм изобщо не сме били имали; той, видите ли, тепърва щял бил да дойде и да ощастливи многострадалното човечество, което веднъж вече преживя страшния му кошмар.

Е, аз пък твърдя, че комунизъм в истинския смисъл е точно това: ужасен терор над личността, кървава диктатура на комуната (партията) над индивидите, пълна разруха във всеки един смисъл, щото комунизмът постави всичко наопаки, с краката нагоре, в резултат на което всичко биде опропастено, извратено, съсипано и т.н. Тази именно е вътрешната същина на комунизма, той нещо друго не съдържа, комунистическата бесовщина се свежда до точно тази противочовечност, която комунистите показаха във всичките си изстъпления против човещината в тъй тъжния ХХ век.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Поразените от вируса на комунизма са неспасяеми. Това се отнася за много, много голям процент от тях. Този вирус се развива там където има благоприятна среда за него, а тази среда е: мързел, некадърност, крадливост, алчност, ниска степен на интелигентност, бясна омраза към по способния и предприемчив човек. А за младите хора които не са живели в това време и нямат представа за живота в комунистическия затвор, и някак си са склонни да повярват в измислените справедливости на комунистическата идеология, е нужна информираност. Тази информираност трябва да започне още от първите класове в училището. Процесът ще започне с написването на истинската история за "освободителката" за руския комунизъм и как той беше внедрен в България, за нашите другари и за "светлото" им бъдеще.

Томи Томев

Анонимен каза...

Отново сте ги посбъркал нещата г-н Грънчаров по вашия си пишман-демократичен тертип! "Терор над личността, кървава диктатура ....." не са атрибути единствено на явленията след тоталитарен преврат (предубедено и тесногледо класифицирани единствено като "комунистически"). Наистина тесногръдието е маниакалното стесняване на светогледа ви и може да доведе до единствения приятен за слуха ви извод за явленията и причините. Вие между друго за причините никога и никъде нищо не казвате - просто не обичате да се задълбавате в причините, постулирате си нещо и това е "свещената" истина, в която трябва всички да вярват. Който не вярва, той задължително става комуноидно-комунистически дебил, носещ "нелечимо душевно уродство", едва ли не модерно казано по украински демократично "нечовек" и "колорад". Не става така, не сте вие реперът на истината, вие просто сте злостен апологет на безумието и омразата, на отричането на разума и човешкото у хората. Никой не отрича наличието на ужасен терор спрямо инакомислещите и представителите на предишната господстваща класа, но ако не ви изневерява паметта, можете ли да си спомните кога приключи периодът на физическите разправи!? Всяка власт пази себе си и подтиска противниците си, нещо да ви говори понятието "Макартизъм"!? .............."По време на ерата на Маккартизма хиляди американци са обвинени, че са комунисти или симпатизират на комунизма, което ги превръща в обект на агресивни разследвания и разпити от правителствени или частни органи, комисии и агенции"........... Няколко десетилетия същият, че и по-голям терор беше налице в Южна Америка и той не беше "комунистически", а от инспирирани от подкрепяни от САЩ военни диктаторски режими! Хайде сега да погледнете малко по-далече от относително удължения ви от лъжи нос г-н Грънчаров, спрете да се вживявате в ролята на Пинокио, оживейте най-после!!

Dimitar Kanev

Анонимен каза...

Тези хора, господин Kanev, освободените университетски преподаватели от някогашните катедри по марксизъм-ленинизъм много се объркаха след падането отвисоко. През годините съм имала трима такива, не толкова "напреднали", но достатъчно. Да бъдеш изритан като куче от господаря, комуто си служил като вярно куче...

Elena Dicheva

Анонимен каза...

Комуноид Kanev, "аргументът", към който прибягвате, а именно "Да, ний, комунистите, бяхме убийци и терористи, но пък вие, американците, защо... биехте негрите!" е израз на онова скудоумие и на онзи аморализъм, който съпътстваше цялата тъй славна история на комунизма - славна откъм лъжи, безсрамие, наглости, кражби, подлости и т.н. Което илюстрира моята теза: че по-скоро един камък ще почне да мисли, отколкото една железо-бетонна, извратена и дебилна рублофилско-комуноидна глава като Вашата...

Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Хиляди американци “обвинени” - отново балкански селяк е захапал Америка... Абе АIG, евалла ти на търпението да отговаряш на теа подчовеци... Тва е таa сволоч дет управлява BG 45 години, а сега нема пари и иска да се самовзриви - и оцапа всичко наоколо... Добри Джуровци и бай Тошовци, как се въдят само при вас теа мързеливи кашкавалковци, а?... Цолодрагойчевци умрели, ама имат глас и пишат тука тъпоумията си, а?... Бе я не отговаряй на червени маймуни, а?... Еби ги отзад (е това сега го разбраха, басирам се)... Те дотам разбират, тва е прос полутурски народ, индивиди родени след ебане между черкезин и циганка у некое дере, ОК?... Не съм краен, просто казвам истината, а тя боли, ОК?...

Анонимен каза...

ЗАЩО Мао е на второ място?! Той е изтрепал повече хора от Сталин и Хитлер взети заедно!! Абсолютен първенец!