Учени от БАН и Медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, откриха, че ракията е изключително полезна за здравето, пише Kulinaria.bg. Българската напитка, която има десетки хиляди почитатели, съдържала редица полезни съставки, които се отразяват отлично на нашето здраве.
КРАТЪК КОМЕНТАР: Каква радостна новина! Най-сетне и с една хубава новина да ни зарадват учèните!
А дали пък ракията все пак не уврежда мозъка, а? Или "полезността" й се свежда до това, че хората с увреден мозък са значително по-кротки и търпеливи "граждани", с извинение за думата, щото какви граждани са пияндетата, моля ви се!?
Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.
1 коментар:
А как стои въпросът с водката, шнапса, уискито и бирата, които имат не десетки хиляди, а милиони почитатели? Слабо пият българите в сравнение със северните европейци. Винаги съм се удивявал на българското въздържателство, в България пиян човек на улицата не можеш да видиш, дори в петък и събота, а младежите се събират в парковете и пият максимум по някоя бира, но повече безалкохолни. От европейска гледна точка това не е нормално и ако българите искат да настигнат стара Европа, определено трябва да започнат да пият повече.
Публикуване на коментар