Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 май 2015 г.

Предаването "На Агората..." от днес, темата е: "Искате ли да поговорим за състоянието на нравите у нас?"



Записът е не дотам качествен, тия дни ще сложа оригиналния файл (като го взема от телевизията). Приятно гледане все пак! Приятни размисли!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Вучков номер две :)

Анонимен каза...

Моля задълбочени, оригинални и нови мисли и гледни точки, не лаф-моабети на битово ниво, пълни с изтъркани клишета и баналности. Това са неща, на които сме се наслушали и които впрочем нямат много общо с действителността. Мнозинството от българите са достойни и морални хора, но властовите позиции поне от 1944 насам са окупирани от едно неморално малцинство, което обаче задава тона и така изкривява истинската картина, която съвсем не е така мрачна.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю кагебистки пропагандист, що не дойдете в студиото да взема едно интервю от Вас, та да ни просветите най-накрая в пълната кагебистска премъдрост? :-) Сериозно Ви каня, вярно, че ще Ви е трудно да вземете разрешение да се разконспирирате, но пък нищо чудно, началството може и да Ви разреши...

Анонимен каза...

Значи позицията на КГБ е, че след 1944 в България идват на власт неморални хора-комунисти и установяват един престъпен режим? – това е много интересно.

Иначе бих искал да Ви запитам кога точно започва в България този прословут упадък на нравите, който е толкова централна тема на Вашето мислене и съществуване. Може би още през 681? Или на 21 август 886? Или на 15 септември 1014? Или през октомври 1396? Или в 1876? Или през 1921? Или през 1934? Или през 1989? Или през 2002? Много е важно това да се уточни. Според Вас тази деградация е настъпила май „напоследък“. Много би ме интересувало както означава „напоследък“. Може би нравите по времето на Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков и Тодор Живков са били на висота, но видите ли, „напоследък“, т.е. може би в изминалите 2-3 месеца или 2-3 години нещата са се променили?

Ангел Грънчаров каза...

Казах Ви, на антикомунистическите Ви изхвърляния (които ръсите с оглед да баламосвате наивниците) аз не обръщам никакво внимание, щото те не звучат искрено при Вас. И не се свързват с апологията и пропагандата на комунизма, на путинизма и на кагебизма, която иначе е Вашата основна задача.

Комунизмът донесе страшната деморализация, на която се наслаждаваме в наше време. Комунизъм е равно на аморализъм, тъй ме няма какво да спокулирате с това, че про времето на Г.Димитров и на В.Червенков у нас нравите били, видите ли, "бляскави". С този намек пак показахте злобната си комунистическа и кагебистка природа...