Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 май 2015 г.

Откриха бюст на обожествявания сталиноподобен вожд с наполеоновски размери и мании таваришч император Путин




Руският балет, който гостува в София през март, се рекламира гордо като „имперски”.

Първата руска кредитна карта, за чиято поява съобщиха вчера медиите, също е „имперска”.

Изперкването по имперското в републиката, която все повече се утвърждава като монархия под скиптъра на един обожествяван сталиноподобен вожд с наполеоновски размери и мании, продължава с издигането на негов бюст, който го изобразява в едно село край Санкт Петербург като римски император.

“Бюст на руския президент Владимир Путин, представен като римски император, беше открит официално близо до Санкт Петербург, предаде АФП. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Анонимен каза...

Това е нормално, нали Москва е Третият Рим – хаха.

Но иначе България трябва повече да набляга на античната си тракийско-гръко-римска история и наследство, българите обаче открай време пренебрегват този период и се концентрират главно върху своята средновековна история, която също е важна и интересна, но освен нея те имат и друго, с което да се гордеят – нещо, с което по-северните европейски народи не могат да се похвалят.

Анонимен каза...

Голяма работа, и аз мога да си сложа в двора бюст на когото искам, напр. на Велислава Дърева, отдавна я харесвам... Още не могат дървените ви комунистически глави след 25 г. да разберете че има свобода и всеки идиот я има, не само умните... Иначе немаше Джон Ленън да е убит... Нито Ленин да има мавзолей... Това па пале от ДC Ив Индж с турското име много за важен се има, а никой го не иска по медиите...

Ангел Грънчаров каза...

Като обичаш толкова Дърева, кагебистка "абстралийска" гнидо, що не я вземеш за своя невеста? И си тури иден паметник на Ленин в двора. Така с булката си Дърева ще можете да поднасяте цветя на Ленин секи ден... :-)

Инджев не го вземат на работа ченгетата, дето владеят медиите, което е най-голям атестат за него, че не е мерзавец, поняла, гнидо червена?

Ursus Major каза...

Голем си, Грънчаров!
Голем!
Голем тъпанар си!

Ursus Major каза...

Голем тъпанар си бе, Грънчаров!

Анонимен каза...

На г-н Инджев 1000 комуниста и 100 русофила на малкия му
пръст не могат да стъпят - не само по ерудиция и знание,
ами и по морал и мъжество...

и отстояване на принципите си в живота.

За измекяри, рублофили, кентаври
и други генно-комунизирани организми,
Инджев и Грънчаров са непознаваеми същества,
отвъд познавателните възможности
на русоблизците, а необяснимата
им мотивация
да казват истината на всяка цена, е непонятна за плазмодиите.

Толкова по въпроса

sir Sven