Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 19 май 2015 г.

Антибългарска - по андрешковски - политика на премиера, продължение на простотията на Тодор Живков




За Москва ще летят финансовия министър Горанов, земеделския министър Десислава Танева, министърът на енергетиката Теменужка Петрова и икономическия министър Божидар Лукарски.

Бойко Борисов е против санкциите, които наложи Европейския съюз на Русия и се надява до края на годината те да бъдат премахнати. Той обясни, че от тях никой не печели, а Европейския съюз и България регистрира огромни загуби. Премиерът отново отбеляза, че страната ни не иска да си разваля отношенията с един „братски“ народ и да губи икономическите си позиции.

КРАТЪК КОМЕНТАР: Ех, Боко, Боко, кой те излъга, че разбираш от политика и от дипломация - особено?! Такова нещо като достойнство известно ли ти е що е? Щото курвинското (с извинение за думата!) поведение на международната арена едва ли може да респектира някого. Пращайки тия министри да целуват нозете на руснаците и да молят прошка знаеш ли що рискуваш? Требе да се мисли повечко, ама къде ти тоя лукс у нас?! Склонен съм за приема коментара на Peter Boyadjiev‎, написал във фейсбук следното:

Това е поредната антибългарска - по андрешковски - политика, продължение на простотията на Тодор Живков. Да, сондажи и знаци могат и трябва да се дават, но не и с 4 ма министри.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: