Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 19 юни 2015 г.

Още едно свидетелство за задълбочаващата се руска имперска и милитаристична лудост



Вижте как лесно руските танкове се предвижда да завладеят Варшава, Прага, Берлин, Париж, Лондон и... Вашингтон! :-)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Само че нали съветският народ, респ. съветските народи свалиха комунистическия режим и разпуснаха СССР, КПСС беше забранена и на власт в Русия дойдоха демократи, Студената война свърши и според велики анализатори като Фукуяма либералната демокрация победи завинаги и настана епоха на вечния мир. Как така се стигна до този обрат, та сега вече сериозно се дискутира възможността не само за нова Студена война, а дори за гореща Трета световна война?!

Никой от тези велики анализатори не беше предвидил това развитие и днес всички са като втрещени и не знаят както да кажат и анализират. Ето виждаме и заглавието на поста тук: „задълбочаваща се руска имперска и милитаристична лудост“. Значи това е обяснението: в Москва някак са дошли на власт луди хора, а може би целият руски народ се е побъркал. Когато няма логично обяснение, явно трябва да се прибягва до ирационални обяснения, което показва, че анализите на всички тези велики анализатори и политолози не струват пукната пара. Това показва нивото на политологическата дискусия днес.

Аз обаче не твърдя, че съвременните политололози са глупави. По своему мнозина от тях са доста умни, само че те не разбират, че работят в рамките на неправилна парадигма и поради това гледат на света от погрешен ъгъл. По същия начин всички умни хора в течение на 1500 години са били убедени, че Слънцето се върти около Земята, понеже то изглежда очевидно. Но се оказва, че грешат. Същото важи и за съвременната политология. Руската „лудост“ не е „лудост“, респ. тя е „рационална лудост“ , понеже има своя логика и следва план и стратегия, но за да се схване това, трябват проницателност и нестандартно мислене извън стереотипите, на което малцина са способни.

Ангел Грънчаров каза...

Да кроиш планове как с танковете си да завладееш целия свят (както правят кагебистките стратези в Кремъл) съвсем не е израз на някакво кагебистко здравомислие - или пък на "проницателност и нестандартно мислене извън стереотипите". Това чисто и просто е ужасна психопатология или лудост. Или побесняване. Нищо рационално няма в този исторически идиотизъм. Това е болест на съзнанието. Израз на ужасна комплексираност и озлобеност срещу целия свят - и на завист срещу неговите постижения.