Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 юни 2015 г.

Колко време е потребно хората у нас да проумеят и осъзнаят истината за пълния провал на социалистическата система на българското образование?


"На теория звучи красиво: всичко ще принадлежи на цялото общество, на целия народ. На практика, ако богатствата не принадлежат на никого конкретно, те принадлежат на държавата — пак красиво звучи. Само че какво е държавата? Как да я пипнеш? Държавата — това са държавните структури и органи, с други думи — представителите на народа, или, накъсо казано, бюрокрацията.

Ако социалистите бяха казали открито: ще въведем тотална бюрократизация, кой щеше да ги подкрепи? Затова те употребяват привлекателни термини: национализация, социализация, държавен контрол и т.н. Но от употребата на красиви думи същината не се променя: държавата, тоест бюрокрацията, не е в състояние да управлява ефикасно икономиката. Бюрократът няма интерес да рискува, икономисва, да прави нововъведения. Социалистическото общество бързо обеднява и най-кадърните граждани избягват там, където над тях няма да стои бюрократ, където има възможност да работиш самостоятелно, без да се подчиняваш на параграфите на инструкциите.

Закон без изключения: ХОРАТА БЯГАТ ОТ СОЦИАЛИЗМА. От всякакъв вид социализъм.

Колкото по-всеобхватна е национализацията, толкова повече чиновници са нужни за управляването на обобщественото стопанство, толкова по-зле работи икономиката, толкова по-бедна е страната, толкова повече хора си плюят на петите.
Съветският социализъм на никого не се харесваше и хората от Запада с презрение казваха: при вас няма социализъм, при вас има тоталитаризъм, при вас има господство на бюрокрацията.

Така е. Но ако, да речем, на американците им отнемат земята, магазините и фабриките, корабите и железопътните линии и ги превърнат в обществена собственост, кой ще управлява цялото това имущество? Отговорът е един: обществената собственост е държавна собственост, контролирана от държавните структури, тоест от бюрокрацията. Едно гигантско стопанство изисква гигантска армия от бюрократи за управляването му."

Виктор Суворов

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: В сферата на образованието у нас всичко се управлява от образователната администрация или бюрокрация, тоест у нас в сферата на образованието имаме просто социализъм. Както се провали във всички останали сфери на живота, така социализмът се провали и в сферата на образованието. Колко време е потребно хората у нас да проумеят и осъзнаят истината за пълния провал на държавната социалистическа система на образование?

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: