Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 юни 2015 г.

За безличните, т.е. за комуноидите раз-личността или личността е непростим грях и порок



Само различен (в някакво отношение) може да разбере и оцени по достойнство други различни хора. Еднаквите това не го могат. Те това не са го преживели. Затова и не могат да го разберат, оценят. Ония, които се стремят не към раз-личност, а към еднаквост ("общност"), всъщност се отказват от личността си, потискат я, жертват я - точно такива същества ги наричаме комуноиди; точно те именно са и бесни когато срещнат човешко същество, което е различно и при това не се срамува от различността си.

За комуноида раз-личността, т.е. личността е непростим грях и порок. А тя всъщност е най-естествено нещо. Ценното при човеците е именно различното, индивидуалното, онова, което е общо между нас, е несъществено - примерно това, че имаме два крака, една глава, две ръце, две очи, две уши.

Хомосексуалните, бидейки човешки същества, имат своето естествено и суверенно човешко право на щастие, на любов, на живот. И то не може да зависи от благоволението на някой, който от съжаления или от милост към тях, видите ли, им го "позволява"...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: