Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 юли 2015 г.

Ако ние, гражданите, не си изпълним дълга, никакви промени към добро в тази наша държава не може да се случат




... Общо трите парламентарни групи имат 86 гласа. Нито един от тях няма интерес да разбива статуквото, защото е инвестирал достатъчно усилия в неговото изграждане. Ето защо не трябва да сте учудени, че в петък, когато е гласуването на промените в конституцията, 86 показалеца ще посегнат към червения бутон "против".

Искате ли още едно лято на жълтите павета, вместо на море и планина? Ако искате, не правете нищо, задава се... Ако пък искате нормален живот сега е моментът да се покаже че правосъдната реформа трябва да стане и да се преодолее съпротивата на тия отдолу.

Константин Павлов

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Без натиск от страна на гражданите правосъдна реформа няма да има. Без натиск от страна на гражданите НИКАКВА реформа не може да има. Няма да се случи реформата в нито една от различните сфери. Така стоят нещата. Ако ние, гражданите, не си изпълним дълга, никакви промени към добро в тази наша държава не може да се случат...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Toni Bajdarov До какъвто и консенсус да се стигне, законите и другите актове на властта трябва да бъдат утвърдени от суверена съгласно чл. 1, ал. 2 и 3 от Конституцията!

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Ангел Грънчаров каза...

Ние, гражданите, ние, избирателите, сме суверенът. Няма кой друг да изпълни НАШАТА задача.

Анонимен каза...

Цялата ДСарска сган е впрегната да ни обяснява по всякакви медии,колко лоша е тази правосъдна реформа,пък ако може да се отложи за след изборите и т.н. Общо взето мафията си иска реформа по неин тертип. Промиването на мозъците е страшно. Абсолютно по същият начин БКП и ДС промиваха мозъците на населението през 91г. колко добра е Конституцията която ще се приеме и гласува тогава. Резултатът от тази Конституция е видим и с просто око. В никакъв случай не трябва да позволим отново да ни излъжат. Отпор до дупка.

Alexandar Koshnicharov-Gibi

Анонимен каза...

Целта е пределно ясна - ВСИЧКИ ПАРТИИ, без изключение, искат явно или тайно РБ да го няма на политическия терен за да продължи статуквото. Не трябва да се подценяват Първанов, Доган, Местан, Миков! Народът, народът, трябва да подкрепи РБ, а така също и европейските институции. Ще бъде много тъжно, жалко ако другарите верни и добри и този път успеят пак да преметнат мъдрия и непогрешим народ български! Мъчно ми е за политиците, е не за всичките, де, от РБ, който се впрегнаха в тази неравна битка с коварната и лицемерна номенклатура от преди 1989 година и днешните им отрочета, че ще бъдат оплюти от свои чистофайни и чужди, дет се за народот мислят и милеят. И все пак тая тайна надежда, съдебна реформа ще има,но не тази на Първанов и Доган/Местан - с БКП напред!

Simeon Ivanov