Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 юли 2015 г.

Съдят руски учител, написал стихове в подкрепа на свободолюбива Украйна



Тысячи россиян возмущаются судом над учительницей во Флориде, устроившей гарем из учеников средней школы, подписывают петицию в ее защиту, и никого не волнует судьба российского учителя, которого судят за стихи об Украине.

Pavel Gintov

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Този човек, осмелил се да има различна позиция в сравнение с малодушното и немислещо мнозинство, преди да бъде даден под съд е бил уволнен от работа като учител. Същото ме сполетя и мен. Уволниха ме от работа като преподавател по философия и гражданско образование по две причини: първо, за да ми отмъстят защото съм привърженик на едно ново, свободолюбиво и човечно образование, но също така и защото като политически блогър съм критикувал и продължавам да критикувам управляващите. Репресията над мен и изцяло в духа на "непрежалимите добри времена" на славния комунизъм. Явно моите мъчители продължават да живеят с все същото съзнание и манталитет, който не понася личностите, държащи на свободата си.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Анонимен каза...

Бля, бля, бля Грънчаров пак лъже и маже като циганин. Госпожа Анастасова те уволни просто защото целият наш сплотен колектив не можеше да те търпи защото си некадърен. Затова те уволниха. А всичко останало е плод на болното ти съзнание.

Анонимен каза...

"Брала мома къпини, в Попови градини..." - знаеш ли тази песен, другарко Лилия Попова? :))))

Анонимен каза...

Грънчаров, понеже позволяваш да обиждат нашата учителка госпожа Попова като се върнеш тета ще ти направим мечка ще видиш колко ще патиш за всичко ще си платиш. И за обидите на госпожа Анастасова ще ти направим мечка. Много мечки ще ти направим.