Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Потвърди се моята теория, че жените търсят и ценят у мъжа преди всичко ума



... Сапиосексуалността разчита на това, което е под шапката, а не под мускулите. Феноменът сапиосексуалност разчита на интелектуалната привлекателност, т.е. на привлекателността чрез ушите, е не толкова благодарение на очите.

„Сигурно сте забелязали, че в последните месеци дори снимките в социалните мрежи са на хора, които не се притесняват от своята външност, но пък на преден план поставят своята интелигентност – все по-атрактивна и обсъждана", твърди австрийският в. „Курир" и допълва:

„Няма нищо по-атрактивно от интелигентността на този свят. Сапиосексуалните хора не си позволяват да се хвалят с привлекателната си фигура, а демонстрират интелекта си като участват в концептуални и задълбочени полемики или обсъждания в социалните платформи. Именно този прийом, тези коментари водят до интимна връзка."


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Сбъдна се моята теория, че жените търсят и ценят у мъжа преди всичко ума. Аз я обосновавах така: двата пола са си необходими по причина на това, че всеки пол търси у другия това, което сам няма, но което му е твърде потребно. По тази именно причина жените търсят и ценят у мъжете ума, а пък жените впечатляват силно мъжете с чувствителността си. Умът е мъжко качество, чувството - женско. (Това, разбира се, не значи, че няма жени, които са значително по-умни от повечето мъже; но това най-вероятно ги е направило значително по-малко женствени.)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Това може и да е така, но в такъв случай не може да има любов от пръв поглед, защото няма как една жена да се влюби от пръв поглед в интелекта на един мъж, а само във външността му.

Ангел Грънчаров каза...

Човек може силно да се впечатлява и вълнува от неща, които не се виждат с очите. Духът (умът) на един мъж може да има върху женската душа значително по-силен ефект отколкото неговите мускули. Зависи де: щото възниква въпросът дали можеш да оцениш подобаващо онова, което сам нямаш. Но жените все пак имат някакви наченки на ум, тъй че е напълно възможно на тази база да ги вълнува ума на мъжа. Тук възникват интересни въпроси за обсъждане. Щото живеем в епохата на страшно затъпяване и на мъжете, и на жените (доколкото това изобщо е възможно), по тази причина в наше време май има повече умни жени отколкото мъже, което пак е израз на ужасна деградация на човека.

Анонимен каза...

Само дето тая "теория" не е ваша, а е поне на 2500 години. Не си присвоявайте чужди идеи. Вече не сте в СССР.