Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 юли 2015 г.

Нашите медии продължават да се управляват от прокремълския ченгесариат



По държавната (обществената?!) национална телевизия (БНТ) случайно тази сутрин забелязвам (докато закусвам имам обичай за няколко минути да мина по телевизиите за да видя кои са събеседниците и за какво говорят), че психиатърът-богослов д-р Николай Михайлов благочинно ниже антиевропейски, антиамерикански и кремълскоугодни думи, насочени срещу свободата, различността, толерантността. Интересно е, че у нас който мисли прокремълски, на такъв особено усърдно му дават думата из медиите и скоро го превръщат в нещо като гуру, като мъдрец, като трибун, който трябва да ни просветлява по всички най-важни въпроси.

Т.е. дават му възможността безпрепятствено да индоктринира с кремълска истерия съзнанието на нашия тъй масово немислещ наивен сънародник. Колкото прокремълски започне да мисли даден нашенски щатен медиен проповедник, толкова по-често започват да му дават трибуна из нашите медии - виж примерно какъв фурор по медиите правят Явор Дачков, недоразумението Александър Симов и същия този д-р Михайлов.

Което именно и показва, че нашите медии продължават да се управляват от прокремълския ченгесариат, аз друго обяснение на този феномен не виждам, вие ако виждате, моля, споделете ми, та да разбера истината и аз...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за Времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ако през 1989 комунизмът наистина беше свален и на власт дойдоха нови хора и нови ценности, как да обясним положението с медиите (и не само с медиите) в България?

Анонимен каза...

"насочени срещу свободата, различността, толерантността. "

ХА! Че вие сте съмишленици! :))

Анонимен каза...

Прав сте. Българските медии се управляват от Ирена Кръстева, Делян Пеевски и Ахмед Доган, които лапат пари от Путин.