Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 август 2015 г.

Моя статия за образованието излезе в сайта ФАКТОР.БГ



Може да се прочете ето тук: Българската образователна система е фабрика за безличности

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

11 коментара:

Анонимен каза...

Споделям идеята, че в момента образованието е най-голямата и тежка ПОВИННОСТ, останала след задължителния труд и казармата. И тя се налага и възприема като такава. Оттам и мотивацията за ходене на училище се променя. Трябва да се промени този начин на възприемане или да се компенсира. Иначе нещата стават по-тежки отколкото са в действителност. Да се отмени задължителността на образованието, според мене, би имало лоши последици. Но може да се намали неговата тежест като продължителност и съдържание.

Димитър Пецов

Анонимен каза...

Ангеле, аз бях ти писал, но сега ще се повторя. Важно е, нека да се знае.

Директорката на ПГЕЕ Пловдив Анастасова, която те уволни, е много елементарна. Тя извежда кадърността и некадърността на учителите от това доколко те са ù лично предани. Според тази нейна скала оня, който ù е близък или ù е лично предан, е оценяван за "много кадърен". И това важи дори и в случаите когато той е толкова прост, че даже не може да раздели сеното на две магарета. Респективно оня, който не ù е лично предан, той в нейните очи е некадърен. И понеже ти си позволяваше да я критикуваш, беше опозиционно настроен спрямо нея, точно по тази причина тя те обяви за "най-некадърен".

Анонимен каза...

Спешна нужда от промяна!

И моето мнение е същото!

Успех на АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ в реализацията си и в приноса за оздравяване на изостаналото в комунизЪмЪ НЕобразование!!!

Чиновническите кратуни дано успеят да проумеят очевадните истини!

Правителството може да намали значително чиновническата структура на това министерство и да закрие регионалните структури по места РИО - мио!

Няма никаква нужда от съгледвачи, а от творческа работа на учители и ученици.

Анонимен каза...

Добър анализ, но ушите и очите на властта ще останат затворени.

Анонимен каза...

Личи си, че този човек, Грънчаров (не го познавам) разбира от образование, колкото разбира от всичко. Има много такива всезнайковци.

Единственото, което е учудващо е: как може да употребиш толкова много думи за да кажеш - нищо.

sluchaen

Анонимен каза...

На Лъжлив Грънчо дивотиите...
(Така е известен в ПГЕЕ-то - "Лъжлив Грънчо")

Анонимен каза...

А защо сте си сложил снимка от преди 20 години?

Анонимен каза...

"Празни мисли на един празен човек". Този празен човек се нарича Грънчаров.

Анонимен каза...

Празни са твоите мисли, чиновнико! Заради такива изостанали в развитието си безличности образованието е останало в миналото!Закъсало в блатото на тотална безперспективност!

Анонимен каза...

Госпожо Анастасова (скрила сте се зад анонимността, но ние се досещаме, че вие пишете тия дивотии) много лъжете обаче, не е хубаво това. Никой не нарича Грънчаров в ПГЕЕ "лъжеца", напротив. А вас ви наричат не само лъжкиня и лицемерка, но и доносница. Това са ви публичните прякори.

Анонимче каза...

Хах, познати тонколонки!! :)) Отдавна не бях виждал такива :)