Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 август 2015 г.

Млад човек от Бургас представя мен, блога и книгите ми


Петър Стоев, млад мислещ и пишещ човек от Бургас, с когото се запознах преди известно време, с него сме беседвали по какви ли не теми почти всеки ден в последните няколко месеца (негов текст вече излезе в последната книжка на списание HUMANUS, друг негов текст ще излезе в раздела "Философски опити на младите" в подготвяната тия дни за печат нова книжка на списание ИДЕИ), та значи този млад човек Петър Стоев, забелязвам, е решил да ме представи в своя блог Ум-Тяло-Дух и вече е изпълнил хрумването си; ето какво той е написал там:


„Незадаващият въпроси, спасяващият се с бягство от всякакви питания, не търсещият отговорите следователно е БЕЗ-ОТГОВОРЕН, той не разбира своята отговорност и особено отговорността пред самия себе си и пред своя живот, която е корен на всички други отговорности, вини, задължения, на дълга изобщо. Не бива да си „запушваме“ ушите, душата, съзнанието, трябва, напротив, внимателно да се вслушваме и да се научим да разбираме призива на битието, скрито в нашите гърди...“ АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ; Откъс от книгата „ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО“.

Скоро се запознах съвсем случайно докато ровя в интернет с един човек. В чистия и истински смисъл на думата.

Този човек, с име Ангел Грънчаров, може да ти спести хиляди часове в четене на книги.

Една вечер сладки приказки с умен човек струват колкото десет години над книгите. Китайска поговорка

В България да си подобен търсач, както и Ангел Грънчаров е чисто доказателство, не е лесно. Защо не е лесно? Всички знаем елита на България, идеалите на младежта. Липсват истинските ценности на българина, истинската мистериозност у Човека. Умрял е българина духовно. А то щом духа е умрял, ние не сме повече от животни водени от примитивните ни инстинкти и основно сексуалният. Празно е съзнанието на българина.

Как тогава човек с бременен ум ще роди в безплодна държава? Как като няма кой да го гледа „детето“?!

„Да, много горчиви умирания трябва да има във вашия живот, вий творци! Трябва да пожелаеш сам в своя собствен пламък да изгориш: как ще се обновиш, ако по-напред не си станал пепел!“ ФРИДРИХ НИЦШЕ

ВСЕКИ ТВОРЕЦ МИНАВА ПРЕЗ „РОДИЛНИ МЪКИ“.

Борейки се със системата като учител по философия в гр.Пловдив А.Грънчаров среща доста трудности. Оставяйки учениците си да мислят свободно УЧИТЕЛЯТ, в истинския смисъл на думата, е уволнен. Той води дълга борба в съда, като иска да върне правата си за преподаване обратно. Можете да се запознаете повече с историята му в неговия блог.

Той е издал доста книги и издава две списания „HUMANUS“ (имам 4 броя, които раздавам на хората, които пожелаят) и „ИДЕИ“, както и води предаването „На Агората с философа Ангел Грънчаров“, което може да следите в неговия блог.

Разгледайте блога му.

Или се свържете с него по фейсбук.

(ВАЖНО) Това са книги-изследвания на Ангел Грънчаров, свързани с един съвременен проект за реформа в българското образование:









Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Забелязват те и младите хора. Това е много добре. Нищо не е напразно и това което правиш има смисъл.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Човек трябва да прави това, което умее - и което е длъжен. Пък останалото е грижа на на боговете :-)