Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 август 2015 г.

Да спрем подпалвачите на етническа война между българи и цигани в свидното ни отечество!



На снимката: едно руско мекере, активен подпалвач на етническа война между българи и цигани

Ще си позволя да кажа нещо изключително важно по моя преценка. Моля за подобаващо внимание.

Разрушаването от властта на незаконни цигански къщи, и то при положение, че същата тази власт години наред си е затваряла очите пред това беззаконие (което означава фактическо признание за законност на тия къщи, един вид признати са по давност) и лишаването на стотици български граждани от дом, оставянето им на улицата, е беззаконие и нехуманен акт. Едно беззаконие не се преодолява с друго беззаконие.

Бих приел тия хора да бъдат наказани по този начин при едно условие: по същия суров начин да бъдат наказани ония властници и чиновници, които години наред са си затваряли очите през беззаконието, свързано с тия незаконни постройки.

Второ, не може нормална европейска държава да руши къщите на човешки същества и на своите, на български граждани, да ги оставя да спят на улицата - без да им осигури подходящи условия за живот. Как е възможно да търпим подобен произвол?! Ако сега не реагираме, когато държавни органи се гаврят с част от българските граждани, утре никой няма да реагира и когато започнат да се гаврят и с нас самите.

Трето, тия кампании по рушене на незаконните цигански постройки точно в този момент са провокация срещу етническия мир в страната, разпалване на етническо напрежение и конфликт между цигани и българи в угода на чужда имперска сила (намираща се на североизток), то цели дестабилизация на страната ни и особено укорително е, че тази провокация се извършва от длъжностни лица на българската държава. Много ми е интересно да разбера какви подкупи в рубли са взели тия длъжностни лица, та да се сетят, че точно в този момент е наложително да бъдат разрушени тия незаконни цигански постройки, съществуващи си там от десетилетия.

Ако ние, нормалните и мислещи български граждани не вдигнем глас срещу толкова опасните провокации на руските мекерета и си замълчим, то това означава, че и ние самите ще станем съучастници в действията по подпалването на етническа война в свидната ни родина, които са инспирирани и платени от вековния душманин на България и българите - руският империализъм.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Съответните постройки биват разрушавани не толкова задето са незаконни - а по-скоро защото биват обитавани от хора, вършещи безобразия върху околното българско население. Ако тези постройки бяха в някое изоставено планинско село, най-вероятно никой нямаше да ги забелязва, камо ли да ги "бута"... От самите цигани си зависи дали ще разберат това послание - или отново, за пореден път, няма да го разберат.

Lyubomir Sirkov

Анонимен каза...

едва ли разрушаването на ромските незаконни къщи има нещо общо с русия. като че ли четете повечко шпионски романи.
а меджу другото заради тези незаконни къщи станаха наводнения тази година, така че това е една от причините за бутането им. а пък и те са на частен имоти и собственика иска да си влезе във владение.

А пък от друга страна ако се съобразяваме с това че трябва да останат там по давност, то тогава не трябваше да се връщат имотите на хората с реституцията защото след като 45 години са били във владение на държавата, то по давност следва че трябва да си останат държавни.

Tzvetan Stankov

Ангел Грънчаров каза...

Боже мили, в кой свят живеете вие бе, хора?! Бутнали им били къщите, щото били, видите ли, "вършели безобразия върху околното българско население". Значи ги наказват по този начин: като им разрушават дома?! В кой свят живеете бе, хора?! Не трябвало било да се връща земята на хората, щото ето сега, видите ли, заради реституцията на земята се налагало да събарят циганските къщи?!

А къде, моля ви се, е била властта когато са строили тези къщи, защо не се е намесила тогава за да спре беззаконието овреме? То е все същото на някой да му бутнат дома, щото, примерно, преди 20-30 години е откраднал, да речем, някоя овца?! Идиоти ли само живеят в тази държава бе, хора?!

Анонимен каза...

Явно тези коментари са на чиновниците отговорни за това беззаконие вършено години наред.И сега са като неподготвени нестинари върху разпалената жар.

любчо чорбаджийски

Анонимен каза...

Като започнат да плащат ток, вода и данъци, като започнат да си изкарват честно прехраната, като спрат да крадат, мародерствуват и бият, ЧАК тогава ще призная циганите за нещо повече от канална утайка.