Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 септември 2015 г.

На "миролюбивите" заявления на Путин, който нахлу в Чечения, в Грузия и в Украйна, вече никой не вярва




Никой не може да забрани на Путин да се изкаже пред ООН, както никой не можеше да го направи с Хрушчов, когато преди 55 години събу обувката си и започна да блъска с нея по трибуната, или с Кастро, който през 60 година произнесе реч продължила четири часа и половина.

Така че, на 28 септември Путин ще говори пред ООН, и може би ще ги плаши с обувка или кой знае какво.

Проблемът е в това, че на Путин никой вече не му вярва. Затова и позитивната част от неговата реч, ако има такава, ще бъде отхвърлена от всички като дезинформация, лъжа, военна хитрост или опит за заблуда

Най-силно, най-често и най-убедително за мир говорят агресорите. Хитлер, започвайки Втората световна война, говореше за своето желание да спаси мира и наричаше Англия и Франция подпалвачи на войната.

Съветското правителство на думи винаги се "бореше за мир", едновременно унищожавайки милиони хора и превръщайки се в главната заплаха за мира на планетата. Така че на миролюбивите заявления на Путин, който започна Втората чеченска война, който нахлу в Грузия и Украйна, ние няма да повярваме.

Путин е професионален кагебеец. От това, че сега КГБ се нарича по друг начин, нищо не се променя. Той намира слабите места в политиката на своите противници, талантливо сее раздори между групите от населението, обществото и цели държави. Той нагло и открито вербува ръководители на чужди държави, като бившия германски канцлер Герхард Шрьодер и бившият премиер на Италия Силвио Берлускони. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Bacho Кольо каза...

Днес започнаха преговорите между Кери и Лавров
По този повод Лавров С.В.заяви:
"В дипломацията няма такова нещо- ние сме „за“ или ние сме „против“. Винаги, когато започват преговори, страните се стремят да тръгнат от своите изначални позиции към някакъв компромис, който ще обезпечи баланса на интересите. Аз смятам, че ние в момента се намираме в рамките на това движение“,

Може Русия да ни е скъпа на сърцето, можем да се радваме за успехите и във военната и външнополитическата област, но истината е, че Русия в Близкия Изток сама не може да се справи. Дори в хлабава и ненадеждна "коалиция" с Иран , Ирак и Сирия. Рисковете да затъне в сирийските пясъци са огромни.
Има шанс само при някакви съвместни действия със САЩ , а още по-добре и с ЕС.
Засега трудно си представям контурите и механизмите на подобно сътрудничество, но знае ли човек...

Ангел Грънчаров каза...

Как така "Русия да ни е скъпа на сърцето"? Откъде-накъде? Може ли за това всичко да й прощаваме? Тя постъпи крайно безчовечно с Грузия и с Украйна. Позволи си агресия. Заради тия неща ли се засилват любовните чувства на русофилите към нея?

А в Сирия Русия заради своите криворазбрани имперски интереси продължава да крепи един диктатор, който няма подкрепата на народа си. По тази причина се стигна дотам хората масово да бягат от страната си. Русия носи отговорност за трагедията на сирийския народ.

Анонимен каза...

Не са така прости нещата, както си ги представя Фелштински. Америка е в много по-слаба позиция, отколкото той си представя, а международно Русия съвсем не е така изолирана, както той си мисли. Въобще независимо дали ни харесва, или не, балансът на силите се е променил определено не в полза на Запада.

Unknown каза...

Човек ти чуваш ли се за какво говориш?!?!?!?!!? Русия е защитила своите в Грузия Украйна И в Чечня,а американците кого защитаваха във Виетнам,Конго,Ирак,Иран,Сомалия,Кувеит,Украйна,Либия,Афганистан и още 30 държави по света където се намесиха с войската си какво майка си търсеха там?!?!!? КОЙ СЪЗДАДЕ ИД????? А сега Руснаците били агресори.Пак ли те са виновни че са си разположили държавата близко до НАТО-вските бази?!?!?!?!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Георгиев, дърдорите пълни глупости. Никакви свои не е защитила Русия, а окупира чужди територии. Америка пък защищава свободата - навсякъде, където агресори като Русия и СССР я застрашават. Поняло меня, рублофилско зомби?