Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 септември 2015 г.

От нас зависи какво ще бъде!

КАКВО ОЧАКВАШ ОТ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА?

Репортаж от мястото на събитието ЕГ ”Пейо Яворов” в гр. Силистра, написан от Михаела Тимофеева

Най-любимият звук на всеки ученик е последният звънец за учебната година, а най-омразният ни – първият звънец. На мен ми беше деветият първи учебен ден и ентусиазмът ми, да си призная, изчезна още с виждането на Езикова гимназия в далечината и се върна почти толкова бързо като видях съученици и учители. Спомних си за обещанието, което положих пред най-добрите си приятели, че уж тази година ще съм отговорна и позитивна - и просто се усмихнах на всички.

Откриването мина с поздравителни адреси за началото на училище, зайците, пардон, осмокласниците, им изляха едно канче с вода да имат една успешна първа година и така всички влязохме за едни петнадесетминутни часове. От една година не бях чувала и виждала физика, химия, биология, география, история, имам и два нови предмета; общо взето хич не мога да се оплача, че ще имам скучна учебна година. Особено пък с изключителните хора, които се намират в ЕГ и особено пък с новият доброволец от Америка, господин Маккинли Олдън:

- Какво очакваш от новата учебна година?

- Наистина исках да работя в академичната сфера. Надявам се през 2015/2016 да натрупам едно огромно количество прекрасни спомени не само в областта на преподаването, но и с учениците. За разлика от учителя миналата година (Майкъл Пелехач), искам да се съсредоточа върху изграждането на самата силистренска общност, вместо да мисля глобално.

- Винаги питам чужденци каква е разликата между България и родната им страна. Кое беше това, което ти е породило най-голямо впечатление за държавата ни?

- В Америка доста често се случва да не познаваш дори съседите си. САЩ е огромна страна, а щатът ми (Джорджия) е горе-долу с размерите на България. Тук сякаш всеки познава всеки. Харесва ми близостта между хората – поддържането на някакви взаимоотношения изглежда далеч по-лесно, което може би се дължи и на факта, че като народ сте доста емоционални.

Взех едно доста кратичко интервю и от Мечо, китарист в групата Blood Sugar:

- Усещаш ли някаква промяна от края на миналата учебна година и досега?

- Определено има такава, да. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: