Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 ноември 2015 г.

Моето житейско обяснение за това защо китайската икономика според мен няма бъдеще



Наскоро си купих нова китайска всекидневна чанта, от тия, дето човек може да си носи разни тетрадки и дори лаптоп. Външно изглеждаше добре. Съвсем добре. Но...

Още при първото ползване на един от циповете т.н. "затваряч" се счупи, да, оказа се, че е от пластмаса и се счупи! Отидох да върна чантата, не могло, тия неща нямали били гаранция! Седнах и сам оправих ципа - като сложих плъзгач-затваряч от друг цип.

Излязох най-сетне за пръв път с новата чанта. След около 5 минути тя се разши на мястото, където се държи колана за слагане през рамо и чантата ми падна на мокрия тротоар!

В резултат сега се чудя дали тъй мощната китайска икономика изобщо ще оцелее след клетвите, псувните и проклетиите, които получи тия дни от моята собствена уста! Имам чувството, че изобщо няма да оцелее, тъй че ако чуете, че китайската икономика в скоро време я сполети срив, той най-вероятно ще се дължи непременно на моите клетви! Псувах китайския комунизъм така пищно и сочно както комай не съм псувал и съветския, да не говорим пък за българския!

Една икономика, която се основава на измамата и прецакването на клиентите и изобщо не държи сметка на качеството на продукта и на това клиентът (потребителят) да е дълготрайно доволен, е икономика, която по моя преценка няма бъдеще.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Не е вярно, че стоката няма гаранция! Продавачите редовно лъжат по този начин, за да не плащат рекламацията. Законът за защита на потребителите е категоричен - прочетете чл 112 и 113. Разполагате с 30 дни, в които можете да върнете неизправната стока. Ако човек пази касовата си бележка, която е договорът ви за продажба, отива и им го показва.