Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 22 ноември 2015 г.

Украйна вече е асоцииран член на Европейския съюз!



Белгия стана последната европейска държава, която ратифицира споразумението за асоцииране между Европейския съюз и Украйна. Отказът на предишния украински президент Виктор Янукович през есента на 2013 година да подпише споразумението стана причина за масови протести, в които участваха главно на младите и образовани граждани на Киев и цяла Украйна. Властите се опитаха да отговарят на гражданското недоволство с репресии и избиване на представители на опозицията.


Но силата на гражданския протест, проявена на Киевския Майдан, победи и проруският президент Виктор Янукович бе принуден в паническо бягство да напусне страната. Последва реакцията на Русия, която грешно прецени, че желанието на украинския народ за членство в Европейския съюз е против нейните интереси. Последва агресията срещу независима и християнска Украйна чрез формирането и въоръжаването на сепаратистки групи в източната част на страната, опит да се създадат марионетни на Москва „народни републики” – Донецка и Луганска, както и военна операция по анексирането на полуостров Крим. ООН осъди руската агресия довела до 6000 жертви за по-малко от година. Международната общност прояви солидарност с украинския народ и много държави, включително и България, въведоха санкции срещу Русия. (Прочети ДО КРАЯ)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Днес са точно 2 години от началото на Майдана!
Поздравления, Украйна!

Jenia Georgieva

Анонимен каза...

Поздравления, Украйна!

Beba Kuzeva

Анонимен каза...

Бориха се да останат част от Европа и успяха да направят първата стъпка! Изстрадано и заслужено!

Krasi Konova

Анонимен каза...

Поздравления за този напредък.
Руската пропаганда постоянно набива в главите на лековерните българи, че ЕС се разпада. Е ако разпадането е това което се случва с Украйна и асоциирането и, то аз много харесвам това "разпадане".

Томи Томев.