Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 ноември 2015 г.

Страна, в която милиционерите получават по-големи заплати от учителите, е милиционерска страна



Учителско възнаграждение в Люксембург – 5 870€ на месец
Учителско възнаграждение в Белгия – 2 527€ на месец
Учителско възнаграждение в Чехия – 741€ на месец
Учителско възнаграждение в Дания – 3 477€ на месец
Учителско възнаграждение в Германия – 3 574€ на месец
Учителско възнаграждение в Естония – 771€ на месец
Учителско възнаграждение в Ирландия – 2 317€ на месец
Учителско възнаграждение в Гърция – 1 092€ на месец
Учителско възнаграждение в Испания – 2 312€ на месец
Учителско възнаграждение във Франция – 2 060€ на месец
Учителско възнаграждение в Хърватия – 724€ на месец
Учителско възнаграждение в Италия – 1 920€ на месец
Учителско възнаграждение в Кипър – 1 990€ на месец
Учителско възнаграждение в Холандия – 2 685€ на месец
Учителско възнаграждение в Австрия – 2 483€ на месец
Учителско възнаграждение в Португалия – 1 788€ на месец
Учителско възнаграждение в Словения – 1 400€ на месец
Учителско възнаграждение във Финландия – 2 641€ на месец
Учителско възнаграждение в Швеция – 2 446€ на месец
Учителско възнаграждение в България – 272€ на месец

NO COMMENT!!!

Представи: Gery Nikolova

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Вярно е, че в списъка има и фалирали страни като Естония, Ирландия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Кипър, Португалия и Словения, които живеят над възможностите си у въобще не могат да си позволят такива заплати, но е факт също, че българските заплати са прекалено ниски. Ако България беше управлявана от самото начало от 1990 или9 1991 СДС при всичките му кусури, положението щеше да е по-различно, също и ако Костов беше оставен след 2001 да управлява, но българите – с помощта, така да се каже, на КГБ – се подведоха по Семьон-дурак. А другият вариант е да се върви по пътя на изброените фалирали държави, вкл. Америка, т.е. без реален икономически растеж да се правят големи дефицити и дългове, но да се повишават заплатите.

Анонимен каза...

Значи и САЩ са милиционерска държава, така ли да ви разбирам, Грънчаров? Вижте колко получава един полицай там и колко - един учител!

Ангел Грънчаров каза...

В САЩ няма милиционери, таваришч комуноид. Така че не може САЩ да са милиционерска държава. А разликата между милиционер и полицай е огромна, от Земята до небето...