Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 ноември 2015 г.

Идея и инициатива за най-лесно и безболезнено преименуване на Храма със златните кубета в центъра на София



Как ще бъде преименуван Храмът със златните кубета в центъра на София ли? Ами много просто - като всички ние, които имаме българско национално съзнание и чувство за достойнство, просто престанем да го наричаме "Храм Свети Ал. Невски", а започнем да го наричаме "Храм Свети Равноапостоли Кирил и Методий". Да го наричаме така винаги, когато се налага да го упоменем, навсякъде, във всекидневните разговори или пък в дискусиите по медиите и пр. Или в споровете в интернет и пр.

И когато все повече хора започнат да наричат Храма със златните кубета в центъра на София "Храм Свети Равноапостоли Кирил и Методий", то в един момент това наименование неминуемо ще се наложи, а онова, другото, унизителното, именно "Свети Ал. Невски" ще се забрави и ще остане в историята като срамен епизод в развитието на България.


Толкова. Просто е. Просто се иска съзнание и чувство достойнство. Просто се иска да почнем да усещаме гаврите с нашата национална свяст и на тази основа да започнем да правим всичко, което ни е по силите - за да престанем да се самоунижаваме, да затъваме в малодушието и недостойнството.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Доколкото е известно, братята Кирил и Методи не са българи, а гърци, не виждам смисъл главният БГ храм да е на гръцки Апостоли, които безспорно са Велики в делото си.

Ангел Грънчаров каза...

Няма значение че са гърци, важното е че са християни, а Ал.Невски е мюсюлманин, панимаеш, дарогой комуноид?

Анонимен каза...

Човекът просто каза, че Кирил и Методий са гърци, поради което получи от вас названието "комуноид". Ъъъ... добре. Много умно.

Ангел Грънчаров каза...

"Човекът" получи прозвището комуноид просто защото не умее да пише, а на всичкото отгоре се напъва да шикалкави в полза на руските си господари; по тази причина с пълно основание заслужи въпросното прозвище.

Панимаете теперь как обстоят дела, таваришч "умный" комуноид? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, комуноидите не са човеци, а са карикатура на човека, те са позор за човека, те са отрицание на човека, те са античовеци...