Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 13 декември 2015 г.

Излезе ново издание на библиотеката към сп. HUMANUS, този път това е книгата "Изкуството да се живее" в четири части


Вчера отпечатах в ограничен тираж, под формата на свитъци или на брошурки (от 23-30 до 50-60 страници едната) в четири части и като приложение на списание HUMANUS своята книга Изкуството да се живее (Етика на достойнството), която до този момент имаше само един тираж, изчерпан отдавна. Причината да прибягна към тази необичайна процедура е това, че мои ученици отдавна настояват да имат книжката, която съм им препоръчал като учебно помагало по етика - тя може да се ползва съвсем свободно, има я онлайн, но група ученици държаха да я имат и в хартиен вариант. Прецених (понеже сега нямам възможността да подготвя ново издание на цялата книга, по понятни, именно по финансови причини), че това е един удобен начин все пак да имат текста пред себе си, ала на части, в малки, удобни за ползване свитъци.


Един такъв свитък (те ми бяха изработени в едно ксерокс-студио, намиращо се наблизо до сградата на ПУ) струва, в зависимост от обема си, от 1 лев до 2 лева (съответно за от около 30 странички до към 60 страници). Свитъчетата си имат и прилична корица, изобщо е много приятно да се държат в ръка. И са удобни за четене, приличат на тетрадка малък формат, каквито ползват учениците в началните класове. Знаете, по този начин излиза и само списание HUMANUS (според последната му издателска и редакторска концепция), пак с оглед да е достъпно на колкото се може преди всичко младежка и ученическа аудитория. Тъй че който иска да си поръча хартиеното издание, моля, нека да пише на имейла ми. Разбира се, тия книжки пак са достъпни безплатно и онлайн, за да имате избор, ето пряк път до тях:

Изкуството да се живее (Етика на достойнството), Част I: Увод във философията на морала

Изкуството да се живее (Етика на достойнството), Част II: Аз самият, моят живот

Изкуството да се живее (Етика на достойнството), Част III: Аз и "Ти", другият човек

Изкуството да се живее (Етика на достойнството), Част IV: Аз и Другите, човешката общност

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Това ми прилича на порно книга с оргии.Това ли са ценностите ,които ни се представят ,наречени етика,от Ангел.Това е срамно!

Venelin Venelin

Ангел Грънчаров каза...

Защо Ви прилича на "порно книга с оргии"? Откъде-накъде пък Ви щукна това? Или сам си фантазирате за тия неща? Що не се засрамите от своето собствено подсъзнание :-)

Анонимен каза...

Каква е цената на книжката?

StefanArt Kiuchukov

Ангел Грънчаров каза...

Книжките са 4 на брой. Цената на всяка е между 1 и 2 лева, в зависимост от броя на страниците. Когато страниците са към 30, цената е 1 лв., когато са двойно повече - 2 лв. Малките, бутиковите тиражи са по-скъпи. Въпреки това идеята ми е да са по-достъпни за младите, те могат да си купуват която книжчица искат, според интереса към съответните проблеми...