Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 януари 2016 г.

Любовта не е "немодерна" емоция, не е вярно, че "здравият чист секс" бил "истината" - ако мислите така много ще страдате!



Преди известно време в блога писах една поредица от есета, с които се опитах да осветля въпроса "Как се става мъж?". Събрах тия текстове на едно място, тия дни ги преглеждам, редактирам и оформям за печат - възнамерявам да ги отпечатам като книжка в т.н. популярна библиотека, излизаща към списание HUMANUS, едно списание за съвременно образование, едно списание, опитващо се да подпомага личностното и духовното израстване на младите хора (вече издадох няколко текста от тази популярна библиотечка, стават много симпатични книжчици, от по 20-30-40 и най-много 50 странички, удобни за ползване, за четене и също така евтини, струват по около 1 лев най-много. Та ето, в тази нова поредица от есета, която предстои да излезе от печат съвсем скоро, в предстоящите дни, поставих цяла поредица от въпроси, примерно какво означава да си мъж в истинския смисъл, как се става мъж, какво е да си мъжествен, да се държиш като мъж, да постъпваш по мъжки начин и т.н.

Между другото тази тема изведнъж доби и по-голям и то съвсем актуален смисъл - знаете какво стана в Германия, в Кьолн и в други градове при посрещането на нова година, "сексуално агресивни" млади хора от имигрантите (северноафриканци и араби най-вече, но се оказа, че е имало сред вилнеещите и сърби, и двама американци дори, и представители на други нации!) са нападали жени, опипвали са ги, обиждали са ги, има оплаквания и за изнасилени жени, все немкини, а в това време полицията, а пък и собствените мъже (!) на тия жени, възпитани немци, са се държали съвсем малодушно, гледали са, не са реагирали, представяте ли си, не са защитили своите жени и дори дъщери - нима такова едно поведение е мъжко, нима са мъже тия, които са се държали по толкова позорен начин? Даже и да не е твоя жена (или дъщеря), но един мъж, като види, че други мъже нападат една жена, би следвало да реагира някак, а именно, да се притече на помощ, да й помогне, да направи нещо в тази посока, но нищичко да не направи е крайно позорно и позорящо, а аз бих си позволил да кажа и немъжко, недостойно за мъжа поведение. Даже разговарях с мои ученици (от 12-ти клас) по една такава тема: Мъже ли са тия европейци (германци), които не са направили нищо за да помогнат на своите жени и дъщери - когато те са били обект на "агресия със сексуален подтекст" в новогодишната нощ?. А може би "мъжко" е поведението да стоиш, да гледаш и нищо да не предприемаш когато пред очите ти други "мъже", с извинение, се държат толкова непристойно спрямо жени - щото, видите ли, тия "мъже", моля ви се, били проявили някаква изродена "мъжка солидарност"? И други въпроси могат да се появят ако се опитаме да осмислим по-цялостно толкова интересната и изразителна ситуация. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Грънч се изживява като моралист.............. горкият, гроздето е зелено, нали така?????????????? Остаря вече, затова ли стана такъв моралист?????????? :)))))))))

Rumi61 каза...

Чудесно казано:"Мъжете и жените могат прекрасно да си партнират не само в секса, но и в тази най-важна задача за живота на човека - именно мисленето, разбирането, търсенето на истината по всички въпроси."

Анонимен каза...

https://familycoopschool.wordpress.com/2015/09/05/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0/

Анонимен каза...

Сексуалността, разбира се, е важна компонента на човешкото битие, макар че вероятно за повечето хора не е чак толкова централна, както смятат например психоаналитиците от школата на Фройд. За съжаление в модерното общество както други области и тя за съжаление се превръща в арена за конкуренция и себедоказване – кой ще може най-често, най-дълго и т.н. Прав сте, своя дял тук несъмнено има и съвременната комерсиална порнографска индустрия, която внушава образи и картини, имащо твърде малко общо с реалността.

В действителност сексуалността освен всичко друго трябва да служи и за почивка, отмора и развлечение и не е поле за поставяне на световни рекорди. При това у човека сексуалността се разиграва главно на психическо ниво, затова без да отричаме физическата компонента, е доста съмнително доколко проповядваните от разни секс-гуру специални сексуални пози, техники и разни „подскачания“ могат да доведат до подобрени изживявания.

Факт е също, че мъжката сексуалност в някои отношения се различава от женската. За мъжете чисто физическите аспекти на сексуалността подобно на глада и жаждата играят по-голяма роля, те са по-директни в секса, докато у жените психическата страна е не по-малко важна, те усещат сексуалността като част от своята личност и за тях като цяло тя е по-силно свързана с любовта. Не мисля обаче, че е извратено, ако жената заема активна роля в секса, това е въпрос на нагласи и индивидуален вкус, но чисто анатомическо-физиологически мъжът сякаш настина е създаден да бъде водещата, активна страна, понеже мъжката сексуалност е изнесена навън, видима и в някаква степен агресивна, докато женската е вдлъбната навътре, пасивна и рецептивна.

В заключение интересен откъс от интервю с дама, мисля, от Германия, посещаваща модните „суинг-клубове“, в които познати и непознати се отдават на (групов) секс.

Gang Bang, т.е. групов секс от гледна точка на жената

С английската дума „Gang Bang“ обикновено се наричат секс-партита, при които една жена бива обгрижвана едновременно от няколко мъже. Може да са и няколко дами, но мъжете при всички случай са значително повече. Съотношението жени-мъже може да е от 1:3 до 1:20. Това се нарича и „групов секс“.
Мнозина си мислят, че Gang Bang е несравнимо изживяване за жените, понеже биват задоволявани от многобройни мъже. Пожелахме да проучим този въпрос и се обърнахме към една Gang Bang-дама за нейните предпочитания.

Откъси от интервюто:

Как стигна до Gang Bang?
Чрез партньора ми, който си пожела да бъда добре сексуално задоволена – след като и в миналото намирах подобни ситуации за интригуващи.
Къде обикновено стават Gang Bang, в които участваш? И как стоят нещата с предпазване от бременност?
Стават в суинг-клубове за смяна на партньора, а презервативите са задължителни. Логично.
Gang Bang е привлекателен за жената, защото я задоволяват няколко мъже. Какво е притегателното за теб у Gang Bang? Кое особено ти харесва в тази сексуална практика?
Чувството да бъда желана от много мъже както и факта, че сексуално – включително и вагинално – ме докосват на много места и задоволяват, които един отделен мъж не би могъл да достигне със своя пенис, защото тук участват много напълно различни членове: дълги и къси, дебели и тънки, къси и дебели, дълги и тънки и понякога и свръхразмери.

Освен това някои мъже не издържат дълго и веднага свършват, други издържат дълго. Но всички те заедно допринасят за една обща „творба на изкуството“. Това означава, че като истински мъж може да се чувства и онзи, който е издържал едва две минути, защото и той сред всички останали е допринесъл за моя екстаз, което иначе трудно би постигнал с една жена, ако прави секс сам с нея.

Анонимен каза...

Как да си представяме една Gang Bang- сесия с теб като жена? Как се подготвяш?
Досега моите Gang Bang винаги произтичаха от ситуацията в клубовете, така че нямаше нужда от подготовка и подобни. Но съм планирала още, най-вече „ритуални Gang Bang“, където ще трябва подготовка.
Колко често участваш в Gang Bang?
Средно по веднъж на три месеца.
Участваш ли изключително за собствено удоволствие или това е и източник на доходи за теб?
Нямам комерсиални интереси, у мен става дума за други, важни в лично отношение неща.
Твоите познати и близки знаят ли за предпочитанията ти?
Отчасти да, отчасти не – някои не биха се оправили с това и те, разбира се, нищо не знаят за това.
Имаш ли постоянен партньор? Ако имаш, какво е неговото отношение към твоите Gang Bang-активности? Той присъства ли на твоите Gang Bang? Активно или като наблюдател? Как е сексът с твоя партньор след Gang Bang?
Да, имам постоянен партньор, които се радва на моите предпочитания и се наслаждава на тях. Той присъства като помагач и съпровод и винаги може да се обърна към него, но не участва. Аз при секса и без това не се концентрирам върху нищо, а се отдавам напълно. А сексът с моя партньор след Gang Bang винаги е възбуждащ и много задоволяващ, защото тогава държа повече на нежните и любовни аспекти, така че това е повече секс с душата. Тъй като телесния компонент в този момент е напълно задоволен.
При Gang Bang с жената се срещат най-различни типове мъже. Как се държат мъжете по правило? Дали са по-скоро срамежливи или настъпателни?
Напълно различно – от срамежливи до настъпателни, от меки и нежни до твърди и именно тези разлики за мен са привлекателни.
Какво мислиш е особеното на Gang Bang за мъжете?
Че могат без много театър и дълга предварителна любовна игра да бъдат най-после мъже, че могат просто да чукат без големи емоции и обичайните лигавщини.
Кои особено смешни и забавни Gang Bang-ситуации си запомнила?
Винаги отново и отново една и съща ситуация: мъжът е възбуден и чака, опипвайки се сам. И или свършва, преди въобще да е влязъл в мен, или пък когато му дойде реда, вече няма ерекция.
Какво съветваш жените, които се интересуват от Gang Bang и за пръв път искат да отидат на Gang Bang-парти?
При всички случай да започват бавно и отначало да започнат с двама, трима мъже и да изпробват нещата постепенно.
Накрая ни кажи: ще за жена е тази, която се наслаждава на Gang Bang?
Жена, която свободно и без задръжки се отдава на своите желания и сексуална потентност.

Анонимен каза...

(Човекът с историята)
Г-н Грънчаров, бих искал да допълня още нещо породено от размисли и наблюдения, макар че голяма част се препокрива с вашата брошура. Да това е моя лична история, преживяване, но смятам, че основна причина за деградацията на обществото ни се корени в отношенията мъж-жена. Влияние оказва не само порнографията като чисто такава, тя е загатната и непринудена, почти във всеки филм като нещо естествено. Почти няма шанс човек да включи телевизора и да не попадне на сексуална сцена или голо женско тяло с перфектни форми, да не говорим за чалга каналите където са облечени като професионални проститутки...Това действа различно на мъжа и на жената. Мъжа гледа със захлас като на някаква недостижима цел (на тези перфектни жени), а момичетата подражават и копират не само външността но най- вече маниерите и префърцуненото, кифленско поведение тип: "Мога да имам, който си поискам", или пък: "Един път се живее, сега му е времето, живей докато се ожениш, че после няма".