Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 януари 2016 г.

ДПС е болшевишка партия, управлявана еднолично от човек, който вече явно прокарва руските интереси



Пеевски е проекция на Ахмед Доган в ДПС, Интервюто взе: Велина Господинова

Бившият зам.-председател на ДПС и основател на НПСД Касим Дал пред "Капитал"

Няма как да се създаде алтернатива на ДПС, защото има негласна договорка между партиите и службите работят за тях, казва Касим Дал

Касим Дал е един от 33-мата учредители, които на 4 януари 1990 г. във Варна първо създават "Движение за права и свободи на турците и мюсюлманите в България", а четири дни по-късно учредяват ДПС. Участвал е във всички етапи на изграждането на движението. Беше дългогодишен зам.-председател на партията и отговаряше за структурите на ДПС. През 2011 г. подаде оставката си от ръководството на ДПС и поиска тогавашният лидер Ахмед Доган да се оттегли от поста с аргумента, че е предал каузата на ДПС. Малко по-късно беше изключен и основа Народната партия "Свобода и достойнство", която сега е в Реформаторския блок. От 33-мата учредители на ДПС в момента в партията е останал само един. Всички останали или са напуснали, или са изключени от ДПС.

Изключването на Лютви Местан от ДПС получи различни интерпретации. Ахмед Доган е обвинил Местан, че е "тръгнал срещу националните интереси", медиите около Делян Пеевски го обявиха за "заплаха за националната сигурност". Имаше и интерпретации, че ДПС прави завой към Русия. Защо Местан беше така брутално отстранен от ДПС?

Преди време предупредих, че рано или късно това ще се случи с всеки, който приеме да стане назначен председател на ДПС. Името в случая няма значение. Всеки, който се съгласи с тази роля, трябва да знае, че краят му е предизвестен. В случая с бившия председател на ДПС де факто се видя кой е командващият корпорацията - Ахмед Доган. Корпорацията ДПС се превърна в брутално болшевишка партия, в която всичко зависи от един-единствен човек.

Къде според вас сгреши Местан?

Наистина не знам къде е сгрешил Местан, а и не ме интересува, но никой не заслужава това, на което беше подложен. Според мен Местан трябва да направи всичко, за да изчисти името си, защото беше обявен за национален предател. Другото, което се вижда от речта на Ахмед Доган, е курсът към Русия. Защото формалното основание за тези действия беше декларацията за сваления руски самолет, прочетена от Местан от трибуната на Народното събрание. (Прочети ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: