Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 11 януари 2016 г.

Историческата истина следва да се уважава що-годе - иначе ще отидем съвсем по дяволите!



В тази статия - виж: ​Революцията - 10 януари 1997 година - обаче е подценена и пропусната ролята на президента Петър Стоянов. Жельо Желев вече се беше оттеглил, а Петър Стоянов - вече избран за президент, но все още не стъпил в длъжност, беше много активен и в парламента, и сред протестиращите навън хора. Само той от лидерите на СДС запазваше присъствие на духа, докато Костов и Софиянски се бяха стреснали и поизплашили от струпването на хората и непредвидимостта на ситуацията. Петър Стоянов обикаляше между хората и насърчаваше протестиращите - спокойно и демократично. И за разлика от Доган не ходеше с цяла свита като падишах.

И не е вярно, че БСП са върнали мандата! Напротив, от БСП отидоха с папка с предложения за ново правителство, но президентът Петър Стоянов отказа да я приеме и така предотврати гражданска война.

Това бе първият случай, в който президентската институция в България защити съществуването си. Вторият такъв случай беше по време на протестите срещу Орешарски, когато единствената стабилна институция остана президентството с президента Плевнелиев. (Даниела Горчева)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: За ролята на П.Стоянов в ония събития имам друго мнение и оценката не ми е толкова висока. Но нека всеки да мисли каквото смята, че е най-вярното и най-доброто! :-) Апропо, днес никой нямаше да знае нищо за П. Стоянов, бракоразводния адвокат от Пловдив (който използва СДС като асансьор за възвеличаването си, пък след това направи сума ти поразии заедно с любимото си братче!) ако Костов не беше се съгласил да бъде издигнат за президент, за което Стоянов му се отблагодари след това като му заби нож в гърба и то в най-решаващи моменти - когато ДС домъкна мадридското чучело за да предотврати втори мандат на Костов; по тази причина сега, с безценните заслуги и на П.Стоянов, сме затънали в непроходимото блато на олигархизма от ченгесаро-путински тип.

Мисля, че все пак историческата истина следва да се уважава що-годе, иначе ще отидем по дяволите! Апропо, много е интересно за каква сума пари спазари президентския пост Петър Стоянов - като го продаде на ония задкулисни сили, които възкачиха недоразумението Гоце Първанов на президентското кресло (и които по-рано домъкнаха Царо и го курдисаха на премиерския стол!). Смятам, че този въпрос все някой трябваше да го зададе, ето, моя милост си позволява този лукс, задавам го: пък ако щат нека таваришчите-ченгета да ме изгонят още веднъж от държавна работа, от работа в държавно учреждение!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: