Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 февруари 2016 г.

Борисов се престара в сервилниченето пред Путин - и се издаде без да иска кой именно му дърпа конците!


Лъжеаграчът Борисов, автор: Иво Инджев

Посланиците на 28 –те страни от ЕС са положили днес цветя на лобното място на руския опозиционер Борис Немцов. Заклетият противник на Путин беше убит на 28 февруари миналата година буквално пред прозорците на Кремъл. Арестуваха някакви извършители, но се оказа, че те „нямат” поръчители…

Разгледах внимателно снимките на Асошиейтед прес от мястото на събитието и не открих на тях посланика на България Бойко Коцев.

Разбираемо е да не е център на вниманието. Доказал се е като посланик на българската Пета колона в Москва, която обслужва интересите на Кремъл, а не на евроатлантическа България. Може и да бил там, но добре се е снишил в духа на заветите на Живков.

Би било интересно да знаем все пак дали Бойко (Коцев) се е присъединил към общоевропейската демонстрация в памет на най-яркия опонент на самодържеца от Кремъл. И как се е опазил да не попадне във фокуса на американската информационна агенция. Само си представете скандала за пред Кремъл и Петата му колона в България: американска агенция регистрира путинофила Бойко Коцев да полага цветя на лобното място на Борис Немцов!

Междувременно, преждевременни се (до)казаха възгласите на задоволство, които някои отправиха (и в този блог) по повод официалната реакция на МнВР срещу наглото изявление на руското външно министерство, което миналата седмица оспори с неприличен тон правото на България да разследва намесата на Русия в българските работи.

Само ден след реципрочния отговор на реципрочното ни министерство - чрез служител от същия ранг в София, премиерът Борисов се намеси с реверанс към Москва. Даде заден ход. Както винаги, когато го натиснат от Кремъл. „Нищо добро няма да произлезе от Комисията, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика (моля? - не става ли дума за външна такава! - бел. авт)”, заяви на 27 февруари премиерът Бойко Борисов в град Сандански.


Борисов отсъди, че тази комисия щяла да влоши отношенията и с Русия, и с Турция (с която той лично се погрижи да влоши отношенията с приказки как му се били обаждали по телефона в късна доба президентът и премиерът на южната ни съседка, месейки се във неговите работи, май).

“Реакциите и на ДВЕТЕ (курсивът мой, защото нямо нищо подобно на турска реакция, сравнима с руската - бел. авт.) страни са остри. И то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна. Дори за загражденията, които правим, те не реагират така остро, както биха реагирали. Руската федерация направи голям завой по темата с туризма”, каза Борисов.

След това се издаде, че проблемът му е с Русия, на която се умилква. На основание, че в момента „руските туроператори се пренасочват да работят в страната ни и само за Бургас има 67% повече заявки в сравнение с миналата година”. „С една дума, точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и дойде създаването на тази комисия”, продължи лъжеаиграчът, който се представя за балансьор в руския асансьор, в който е заклещен по дефиниция от началото на своята политическа кариера. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: