Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 февруари 2016 г.

Силно съм притеснен от обстоятелството, че хора с интелектуалния ресурс на Боко и на Цецо Мозъко вземат съдбовните за бъдещето на България решения



"Радан Кънев е свършен като политик. Той като политик вече не съществува, а е опозиционен депутат и не искам да го коментирам." Това заяви пред Нова телевизия вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Това изявление е направил "Цецо Мозъка", "мозъчният център" на управляващите, именно физкултурникът, даскалът по физкултура Цв.Цветанов. Който е минал в опозиция на управляващите, той, оказва се, по тази "логика", вече не е политик! Но проблемът е в нещо друго: Цв.Цв., съзнавайки напълно интелектуалната и личностната си немощ и мизерност в сравнение с Радан Кънев, се напъва нещо да каже, а казва една глупост. Подобни интересни словоизлияния постоянно прави и вождът на ГЕРБ, който в момента играе ролята на нещо като падишах (султан) на България.


Правете си сметка какво означава това, че една по-голяма част от нацията (тя обаче не е мнозинство, щото за ГЕРБ гласуваха все пак много по-малко от половината от избирателите!) е поверила точно на такива да вземат най-тежки и отговорни за бъдещето на страната решения. Аз лично като български гражданин съм силно притеснен поради факта, че хора с интелектуалния ресурс на Боко и на Цецо Мозъко вземат най-съдбовните решения за бъдещето на България.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Анонимен каза...

Този (Цецо) знае ли какво е това ПОЛИТИК? Радан е тактичен, съобразителен човек, който прави именно политика, а Цветан е политикан, т.е. лице, което превръща политическата си дейност в интригантство и я използва за свои цели; хитрец, интригант.

Мара Попович

Ангел Грънчаров каза...

Напълно вярно, точно така е, истината е тази, споделям изцяло: Цецо не знае какво е политик, има изкривена представа за това що е политика и какъв е смисълът на заниманието с политика. И без капка неудобство показва, че не знае що е политика, че има такова изкривено понятие за политика. Р.Кънев пък се занимава именно с политика, т.е. казаното за него от въпросния Цецо е направо комплимент. Споделям това, че Цецо, Боко и пр. са политиканти, а не политици, това, което те правят, е много далеч от автентичния смисъл на същинската политика, която е работа за общото благо, за задоволяване на коренните интереси на гражданите, на нацията; политиката не мафиотско занимание за облагодетелстване на "наште", както си мислят Цецо и Боко, които при това и като капак на всичко са подставени лица, изпълняващи чужда воля, изпълняват нареждания от кукловодите, т.е. са марионетки, което е особено опасно. Те не вземат самостоятелни решения, още повече, че им липсва и съответния интелектуален и личностен, да не говорим за нравствен ресурс да вземат такива решения.

Анонимен каза...




Уви за България! Напълно и изцяло споделям горните истинни доводи и заключения!




2016.02.22г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Публичните политици е посткомунистическите страни по правило са фигуранти, докато истинските управници-кулководи стоят зад кадър и не се виждат, както Вие самият твърдите. Затова тази фиксация върху видимите личности е контрапродуктивна. Усилията трябва да са насочени към разкриване на кукловодите, но не в абстрактен, а конкретен план.

Първият президент на независима Украйна Леонид Кравчук:

Также Кравчук считает, что Россией управляет группа людей, а не лично премьер Владимир Путин или президент Дмитрий Медведев.
"В России сложилась ситуация, когда правит не один или два человека, а группа людей. Ни Путин, ни Медведев сам не определяет стратегии и России, и будущих отношений в мире. Там определяет группа людей", - отметил Кравчук.
"Я когда-то, сравнение такое, был в Ливии. Когда встретился с Каддафи, он представил свою команду - пять человек, членов политбюро, и сказал: "Вот эти правят страной", - вспомнил политик.
"Россия пока не определила фамилий, но то, что это не лично Путин или лично Медведев - это реальный факт", - подчеркнул Кравчук.
"И потому как бы не менялись головы на орле российском, они будут проводить одну и ту же политику. Иллюзия, что кто-то будет лучшим российским президентом, а кто-то хуже - это ошибка", - сказал первый Президент Украины.

!!!!!!!!!!


Анонимен каза...

Абсолютно точно казано, г-н Грънчаров, адмирации !

Лилия Линкова

Анонимен каза...

Както винаги сме на едно мнение г-н Грънчаров, но за съжаление не сме достатъчно, за да преборим мафията.

Мара Попович